Dagje uit in Amsterdam

Home / Städte in Holland / Tipps für einen Besuch in Amsterdam

 

Een dagje uit in Amsterdam is populair bij internationale bezoekers maar ook bij Nederlanders. De stad heeft dan ook veel te bieden op het gebied van shoppen, musea en attracties.

Ook voor Nederlanders is Amsterdam zeker de moeite waard. Zodra je over de Amsterdamse grachten loopt merk je dat Amsterdam steeds internationaler wordt. De musea in Amsterdam zijn een echte aanrader. Er zijn musea voor jong & oud. Maar ook een rondvaart in Amsterdam door de grachten of een rit in de Hop on Hop off bus is een beleving die je nog lang bijblijft.

Musea in Amsterdam

Amsterdam kent de meeste musea dichtheid van Nederland. De musea zijn lekker dicht bij elkaar gelegen wat het extra aantrekkelijk maakt om meerdere musea op een dag te bezoeken. Er zijn ook musea over de meest verschillende onderwerpen. Hieronder hebben we een aantal van onze favoriete musea in Amsterdam vermeld. Voor nog meer musea kan je kijken bij Musea in Amsterdam.

Attracties in Amsterdam

De stad Amsterdam wordt ook wel eens Pretpark Amsterdam genoemd. De benaming pretpark past goed bij het grote aantal attracties in de binnenstad van Amsterdam. Hieronder hebben we onze favoriete attracties in Amsterdam vermeld. Voor nog meer attracties kan je kijken bij Pretpark Amsterdam

 • Rondvaart Amsterdam – Iedereen in Amsterdam moet de stad eens vanaf het water bekijken. In de winter is er een speciale licht editie (Amsterdam Light Festival).
 • This is Holland – Deze 5D vliegsimulator laat je over Nederland vliegen zoals je nog nooit hebt meegemaakt.
 • Heineken Experience – Kom alles te weten over het bekendste Nederlandse biermerk. De oude Heineken Brouwerij in het centrum van Amsterdam is omgebouwd tot een plek waar je het merk Heineken echt beleef.
 • Hop on Hop Off bus – zie de hoogtepunten van Amsterdam op een makkelijke manier. De Hop on Hop Off bus brengt je op alle populaire plekken zonder dat je veel hoeft te lopen.
 • Amsterdam Lookout – vanaf de hoge toren heb je een geweldig uitzicht over Amsterdam. En bovenop het de Lookout kan je ook nog eens schommelen.

Gratis activiteiten in Amsterdam

Uiteraard heeft Amsterdam niet alleen betaalde activiteiten. Hieronder hebben we een aantal populaire locaties genoemd waar je geen entree hoeft te betalen en die je wel gezien moet hebben.

 • Stadswandeling door Amsterdam en ontdek verborgen hofjes
 • Markten zoals de Albert Cuyp Markt en de drijvende Bloemenmarkt zijn gratis te bezoeken. De Bloemenmarkt.
 • De Gratis veerpont over het IJ naar Amsterdam Noord geeft je een schitterende uitzicht over de stad vanaf het water.
 • Amsterdam heeft verschillende parken zoals het Westerpark, Amstelpark, Oosterpark, Sarphatipark en natuurlijk het Vondelpark.
 • Winkelstraten zijn natuurlijk gratis maar in Amsterdam kom je altijd wel bijzondere winkels en restaurants tegen. De populaire winkelstraten zijn: Negen Straatjes, Kalverstraat, P.C. Hooftstraat
 • Op het Rembrandtplein kan je gratis genieten van de Nachtwacht als beeldenpark.
 • Gratis Lunchconcert – Elke week (van september t/m juni) is er een dag van de week (meestal de woensdag) om 12.30 een gratis lunchconcert van een half uur in het Concertgebouw aan het Museumplein. Voor dit gratis lunchconcert moet je wel een kaartje hebben. Meer info vind je op de site van het Concertgebouw.

Parkeren in Amsterdam

Amsterdam is met de auto goed bereikbaar. Parkeren is echter erg duur en veel mensen kiezen er daarom voor om met het openbaar vervoer naar Amsterdam te reizen. Er zijn wel een aantal goedkope manieren om te parkeren in het centrum.

Hotels in Amsterdam

Wil je meerdagen genieten van Amsterdam kies dan een hotel in Amsterdam. Hotels in het centrum zijn vaak wel duurder. Doordeweeks zijn hotelkamers een aanzienlijk stuk goedkoper. Ook kan je overwegen om te overnachten in een hotel buiten het centrum van Amsterdam maar met een goede (en goedkope) verbinding naar het centrum.

De Bollenstreek en Amsterdam

Amsterdam ligt op slechts 35 kilometer van de Bollenstreek en de hoofdstad is een van de 8 Hollandse steden die vanuit de Bollenstreek snel en gemakkelijk te bereiken is. Een bezoekje aan Amsterdam is vanuit de Bollenstreek dan ook eenvoudig te plannen. Steeds meer mensen kiezen dan ook de Bollenstreek als uitvalsbasis om Nederland te ontdekken. Boek bijvoorbeeld een hotel aan zee of een hotel dicht bij de bloemenvelden. Zo kan je heerlijk genieten van de rust en natuur en tegelijk de mooiste Nederlandse steden bezoeken. Of te wel Genieten tussen Zee & Stad.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page