Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sinterklaas intocht Noordwijk aan Zee

12 november 09:30 13:30

Sinterklaas intocht Noordwijk

Op zaterdag 12 november 2022 komt Sinterklaas weer ‘gewoon’ aan in Noordwijk. De Sinterklaasintocht in Noordwijk kan gelukkig op de traditionele manier kan plaatsvinden.

Sinterklaasintocht Noordwijk

Goed nieuws voor de jongste kinderen van Noordwijk, de Sinterklaasintocht gaat dit jaar ‘gewoon’ door. Op zaterdag 12 november om 10.00 uur zet Sint en zijn roetveegpieten voet aan wal op het strand van Noordwijk, gevolgd door een leuk ‘Sint on tour’ programma.

Route & tijdschema Sinterklaasintocht Noordwijk:

Vorig jaar werd de intocht van Sinterklaas vanwege de coronamaatregelen al vroeg geannuleerd. Dit jaar is er gelukkig meer mogelijk. De goedheiligman komt – als de coronaregels voor die tijd niet veranderen – op 12 november om 10.00 uur aan met de reddingboot Paul Johannes ter hoogte van het nieuwe gebouw van de NRB/ZVN, afrit 10.

Op het balkon van de NRB zal de Sint welkom geheten worden door Burgemeester Verkleij en kinderburgemeester Tess. Ook zal de nieuwe Noordwijkse Piet zijn intrede doen en wordt er samen met de kinderen een echt Noordwijks Sinterklaaslied gezongen, waarbij een dansje niet mag ontbreken. De kinderen kunnen alvast oefenen door te kijken op  de facebook pagina van Sinterklaas intocht Noordwijk en Instagram sinterklaasnoordwijk.

Na de aankomst op het strand zullen de Sint en zijn gevolg rond 10.30 uur te voet door de Hoofdstraat lopen richting Het Trefpunt. Na een korte pauze zal de Sint ‘on tour’ gaan, met diverse vrolijke voertuigen maakt de Sint een korte rondrit door Noordwijk. Route start om 12.30 vanaf het Trefpunt en zal via de Duinweg, van Panhuysstraat, Weteringkade, IJmuidenstraat, Molenstraat rond 13.15 uur aankomen bij de Kerkstraat. 

In de Kerkstraat zal de stoet te voet verder gaan en rond 14.00 uur zal op het balkon van het Hof van Holland de ontvangst van de Sint in Noordwijk Binnen plaatsvinden. Uiteraard zal het geheel ook hier weer muzikaal omlijst worden met het Noordwijkse Sinterklaas lied.

Tijdschema:

  • 10.00 uur landing op het strand & ontvangst door Burgemeester
  • 10.30 uur vertrek naar de Hoofdstraat
  • 12.00 uur einde Hoofdstraat
  • 12.30 uur Sint ‘on tour’ richting Kerkstraat
  • 13.15 uur Aankomst Kerkstraat
  • 14.00 uur Ontvangt balkon Hof van Holland

Sinterklaas tip

Breng de Sinterklaassfeer in huis. Bekijk tips en ideeën op het gebied van Sinterklaas knutselen

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Gegevens

Datum:
12 november
Tijd:
09:30 – 13:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Koningin Wilhelmina Boulevard
Noordwijk, Zuid Holland Nederland
+ Google Maps
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page