Autoroute bollenvelden

Home / De leukste Dagje Uit tips / Sightseeing Tours Bollenstreek / Autoroute langs de bollenvelden, strand en duinen in Holland

 

Wil jij met de auto of motor toeren langs de bollenvelden en de veelzijdigheid van de Bollenstreek ontdekken? Probeer dan eens de Bollenstreek autoroute. De autoroute is 60 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Je komt o.a. langs bloemenpark Keukenhof, de bloemenvelden en de badplaatsen Katwijk en Noordwijk.

De autoroute langs de bollenvelden

Bollenstreek autoroute ANWB

De Bollenstreek staat wereldwijd in vele top 10 lijsten voor regio’s die je een keer in je leven bezocht moet hebben. Vooral de bollenvelden zijn populair bij bezoekers uit binnen- en buitenland. Elk voorjaar kleuren de bollenvelden en staat het bloemenpark Keukenhof in bloei en op zomerse dagen is het heerlijk genieten op het lange en brede zandstrand en het unieke duingebied.

Routebeschrijving + GPX

Autoroute langs de tulpenvelden

De ANWB heeft een mooie autoroute ontwikkeld om alle mooie plekken in de Bollenstreek te ontdekken tijdens een leuke autorit. Met de route kom je langs verschillende typisch Nederlandse landschappen in de Bollenstreek. Naast de bollenvelden kom je langs strand, duinen en grote meren. Met deze route merk je pas goed hoe veelzijdig de Bollenstreek is. Je komt langs de kustplaatsen Katwijk en Noordwijk aan Zee en uiteraard de bloemendorpen Hillegom, Lisse en Teylingen.

Startpunt autoroute

Je kan de autoroute uiteraard op elk punt starten langs de route. De ANWB adviseert om te starten in Oegstgeest, Rijnzichtweg 92 (GPS N52.17902 E4.45419).

Tussenstops

Rij je de autoroute langs de bollenvelden in het voorjaar. Dan is deze autorit perfect te combineren met een bezoek aan het wereldberoemde bloemenpark Keukenhof. Keukenhof is in 2024 geopend van zaterdag 21 maart t/m zondag 12 mei. Het bloemenpark heeft zeer ruime openingstijden en opent al om 08:00 in de ochtend en sluit pas om 19:30 uur. Je auto parkeer je op het Keukenhof parkeerterrein voor slechts € 10,00.

In 2024 is het verplicht om online je ticket te kopen.

Keukenhof werkt met dagticket en tijdsloten en is regelmatig uitverkocht. Wij adviseren dan ook om uw ticket vooraf te reserveren. Parkeren kost € 10,00 en je parkeerkaart koop je direct bij je entreekaarten.

Soort ticketPrijs
Volwassenen€ 20,00Ticket kopen
Kinderen (4-17 jaar)€ 9,00Ticket kopen
Kinderen (0-3 jaar)Gratis
Parkerkaart€ 10,00Ticket kopen

Hieronder kan je direct zien of er nog tickets beschikbaar zijn op de door jou gewenste dag en tijdslot.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page