Stripmuseum Noordwijk

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Nederlands Stripmuseum Noordwijk

 

Midden in het centrum van Noordwijk aan Zee ligt het stripmuseum MoCA. Het Museum of Comic Art is het eerste Nederlandse stripmuseum dat volledig gewijd is aan alle aspecten van de Negende Kunst. Van de Little Nemo tot Robert Crumb, van Marten Toonder tot Dirk-Jan, ze zijn er allemaal vinden. 

Stripmuseum MoCA in Noordwijk

Het stripmuseum MoCA is dé plek voor Nederlandse en buitenlandse stripliefhebbers die kennis willen maken met de wondere wereld van het stripverhaal. Originele tekeningen rechtstreeks van de tafel van de tekenaar laten zien hoe strips gemaakt worden en waarom ze over de hele wereld geliefd zijn. Sinds het ontstaan van de strip aan het eind van de negentiende eeuw hebben miljarden mensen het genre in hun hart gesloten. Als eerste in de kranten (waar het altijd, het eerste was, waar mensen naar keken), later in tijdschriften, losse comics, gebundeld in boeken en als complete grafische novelles.
Het is een feest der herkenning voor jong en oud die ooit een stripverhaal heeft gelezen, wie heeft dat nou niet?

Tijdelijke tentoonstelling: Tachtig jaar, Toonder Tekenstudio’s

Na de succesvolle expositie rond het zeventigjarig bestaan van het weekblad Donald Duck (meer dan 7500 bezoekers!), toont hét Nederlandse Stripmuseum van Nederland vanaf 10 december een uniek overzicht van het werk van de beroemde Toonder Studio’s. Tussen 1942 en 2010 creëerden een keur aan Hollandse stripmakers hier duizenden strips, tekenfilms en reclame-uitingen. 

The greatest Dutch comic portfolio

Stripkenner Rob van Eyck stelde met behulp van Toonder-expert Willem Feltkamp, een uniek overzicht samen uit het werk van de Toonder Studio’s. ‘80 Jaar Toonder Studio’s’, toont het werk van de stripafdeling met extra aandacht voor het maakproces van deze strips. Het bekendste beeldverhaal is waarschijnlijk de Tom Poes-ballonstrip zoals hij in Donald Duck stond. Maar ook aan Marten Toonder’s krantenstrip met de avonturen van Tom Poes en Olivier Bommel werkten vele studiotekenaars mee. Er worden meer dan 200 originele tekeningen getoond, waarvan de meeste nog nooit als origineel te zien zijn geweest.

Openingstijden

Het Stripmuseum MoCA in Noordwijk is alleen op maandag en dinsdag gesloten. De overige dagen is het museum geopend vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur.

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag12.00 – 17.00 uur
Donderdag12.00 – 17.00 uur
Vrijdag12.00 – 17.00 uur
Zaterdag12.00 – 17.00 uur
Zondag12.00 – 17.00 uur

Ticket prijzen en korting

De toegangsprijzen voor het stripmuseum MoCA zijn als volgt:

Soort ticketTicketprijs
Volwassenen€ 8,00Boek ticket
Kinderen 6 t/m 17€ 4,00Boek ticket
Kinderen t/m 5 gratisBoek ticket

Korting op ticketprijs

Het Stripmuseum geeft kortingen aan de volgende groepen:

Korting voorTicketprijs
Studenten met studenten-pas€ 4,00 Boek ticket
Museumjaarkaart houders€ 6,00Boek ticket
Vrienden van het MoCAGratisBoek ticket
Introducé van Vriend van het MoCA€ 6,00Boek ticket

Adres

Het stripmuseum MoCA is gelegen in het centrum van Noordwijk aan Zee.

  • Museum of Comic Art
  • Bomstraat 11
  • 2202 GH Noordwijk

Meer in Noordwijk

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page