Stripmuseum Noordwijk

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Nederlands Stripmuseum Noordwijk

 

Midden in het centrum van Noordwijk aan Zee ligt het stripmuseum MoCA. Het Museum of Comic Art is het eerste Nederlandse stripmuseum dat volledig gewijd is aan alle aspecten van de Negende Kunst. Van de Little Nemo tot Robert Crumb, van Marten Toonder tot Dirk-Jan, ze zijn er allemaal vinden. 

Stripmuseum MoCA in Noordwijk

Het stripmuseum MoCA is dé plek voor Nederlandse en buitenlandse stripliefhebbers die kennis willen maken met de wondere wereld van het stripverhaal. Originele tekeningen rechtstreeks van de tafel van de tekenaar laten zien hoe strips gemaakt worden en waarom ze over de hele wereld geliefd zijn. Sinds het ontstaan van de strip aan het eind van de negentiende eeuw hebben miljarden mensen het genre in hun hart gesloten. Als eerste in de kranten (waar het altijd, het eerste was, waar mensen naar keken), later in tijdschriften, losse comics, gebundeld in boeken en als complete grafische novelles.
Het is een feest der herkenning voor jong en oud die ooit een stripverhaal heeft gelezen, wie heeft dat nou niet?

Tijdelijke tentoonstellingen

Van 16 t/m 31 oktober organiseert het stripmuseum een Cartoonfestival. Tijdens dit festival is de entree tot het museum gratis en zijn er vele leuke activiteiten zoals een masterclass cartoon tekenen voor kinderen.

Op 6 november start de nieuwe tentoonstelling ‘Grensverleggers’ Innovative Dutch Comic Artists. Deze tentoonstelling zal te zien zijn t/m 20 maart 2022. De tentoonstelling toont een selectie werken van éénentwintig tekenaars die met hun stripwerk en alles daarbuiten nieuwe deuren hebben geopend.

Openingstijden

Het Stripmuseum MoCA in Noordwijk is alleen op maandag en dinsdag gesloten. De overige dagen is het museum geopend vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur.

Let op van 11 t/m 15 oktober en van 1 t/m 5 november is het stripmuseum gesloten i.v.m. de wisseling van de tijdelijke tentoonstellingen.

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag12.00 – 17.00 uur
Donderdag12.00 – 17.00 uur
Vrijdag12.00 – 17.00 uur
Zaterdag12.00 – 17.00 uur
Zondag12.00 – 17.00 uur

Ticket prijzen en korting

De toegangsprijzen voor het stripmuseum MoCA zijn als volgt:

Let op: voor het Cartoon Festival kan je gratis tickets reserveren. Gebruik hiervoor kortingscode CARTOONFESTIVAL2021 tijdens het bestellen van de tickets.

Soort ticketTicketprijs
Volwassenen€ 7,50Boek ticket
Kinderen 6 t/m 17€ 4,00Boek ticket
Kinderen t/m 5 gratisBoek ticket

Korting op ticketprijs

Het Stripmuseum geeft kortingen aan de volgende groepen:

Korting voorTicketprijs
Studenten met studenten-pas€ 4,00 Boek ticket
Museumjaarkaart houders€ 5,00Boek ticket
Vrienden van het MoCAGratisBoek ticket
Introducé van Vriend van het MoCA€ 5,00Boek ticket

Adres

Het stripmuseum MoCA is gelegen in het centrum van Noordwijk aan Zee.

  • Museum of Comic Art
  • Bomstraat 11
  • 2202 GH Noordwijk

Meer in Noordwijk

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page