Ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk

Home / Dagje Uit / Musea & Rondleidingen | Genieten en leren / Ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk

 

Bij ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk kom je op een leuke manier veel te weten over het reizen naar de ruimte.

Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaart organisatie ESA / ESTEC. Er is bij Space Expo van alles te zien en te beleven op het gebied van ruimtevaart. Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. Kinderen leren zo op een leuke wijze alles over de ruimtevaart. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

Plattegrond Space Expo Noordwijk

Programma Schoolvakanties

Elke schoolvakantie heeft Space Expo een uitgebreid programma met extra activiteiten voor kinderen. Dit kan variëren van extra presentaties tot workshops voor het bouwen van een raket. Zodra de vakantieprogramma’s bekend zijn vermelden we die op deze pagina.

Voorjaarsvakantie

Het is weer voorjaarsvakantie, tijd voor een leuk dagje uit. Space Expo heeft t/m zondag 03 maart elke dag een interessant en leuk vakantieprogramma dat in het teken staat van de maan.

Lezing: ‘Terug naar de Maan’
Het is alweer 50 jaar geleden dat de eerste mensen op de maan liepen. Zouden we weer terug kunnen? En wat heb je eigenlijk allemaal nodig? Tijdens deze lezing krijg je antwoorden op deze vragen. Daarnaast leer je meer over de maan zelf, wie als eerste bij de maan waren en wie als eerste op de maan liepen. De lezing wordt drie keer per dag gegeven!

Knutselen: maak je eigen maankalender
Kom je eigen draaibare maankalender maken voor 2019. Met deze kalender kun je zien hoe de maan eruit ziet op bijvoorbeeld je verjaardag.

Voor de kleinsten: kleuren! In de gezellige Space Kids Corner kun je de hele vakantie een mooie maankleurplaat komen kleuren.

Documentaire: Back to the moon
In de Astronautenzaal wordt elke dag vanaf 11:00 een film van 25 min getoond met prachtige beelden van de maan. Onderwerp is de terugkeer naar de maan.

Aan bovenstaande activiteiten zijn geen extra kosten verbonden.

Is je kind ouder dan 9 jaar? Pak dan de Space Shuttle en ga ‘op excursie’ naar ESA ESTEC. Lees meer op www.space-expo.nl

Space Train rondleiding naar ESA / ESTEC

Altijd al een kijkje willen nemen in de ‘keuken’ van ESA / ESTEC? Dat kan met de Space Train. Deze brengt je naar de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens de rondleiding vertellen de gidsen van Space Expo je alles over de activiteiten bij ESA / ESTEC. De Space Train rijdt elke zaterdag en zondag om 11.30, 13:30 en 15:00 uur.  (Tijdens schoolvakanties rijdt de Space Train vaak dagelijks)

Space Expo Noordwijk

Tickets Space Expo

Volwassen (13 jaar en ouder)€ 12,00Koop tickets
Kind (4-12 jaar)€ 8,00Koop tickets

Let op: Met een museumkaart krijg je gratis toegang tot het ruimtevaart museum. Bij Space Expo kan je de museumjaarkaart ook kopen.

€ 1,00 Korting bij Space Expo

Krijg nu € 1,00 korting per kaartje door je kaartje direct online bij Space Expo te kopen. Hiermee betaal je als volwassen slechts € 11,00 en voor kinderen € 7,00. Mooi meegenomen dus.

Openingstijden

De hele tentoonstellingsruimte is goed toegankelijk voor rolstoelen. Space Expo is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het ruimtevaart museum ook op maandag geopend.

Adres gegevens

Space Expo is centraal gelegen in de Randstad tussen de badplaatsen Noordwijk en Katwijk. Er is een parkeerplaats aanwezig.

  • Keplerlaan 3
  • 2201 AZ Noordwijk
  • website


Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Strand en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page