Ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk

Home / Dagje Uit / Musea & Rondleidingen | Genieten en leren / Ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk

 

Bij ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk kom je op een leuke manier veel te weten over het reizen naar de ruimte.

Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaart organisatie ESA / ESTEC.Er is bij Space Expo van alles te zien en te beleven op het gebied van ruimtevaart. Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. Kinderen leren zo op een leuke wijze alles over de ruimtevaart. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

Plattegrond Space Expo Noordwijk

Programma Schoolvakanties

Elke schoolvakantie heeft Space Expo een uitgebreid programma met extra activiteiten voor kinderen. Dit kan variëren van extra presentaties tot workshops voor het bouwen van een raket. Zodra de vakantieprogramma’s bekend zijn vermelden we die op deze pagina.

Kerstvakantie

Deze kerstvakantie kun je in Space Expo op zoek naar exoplaneten. Dit zijn planeten die draaien om andere sterren dan onze eigen zon. Via een speurspel, lezingen, film en kleurplaten ontdekken bezoekers alles over dit thema. Welke exoplaneten zijn er? Hoe worden ze ontdekt? Is er leven mogelijk op deze nieuw ontdekte planeten?

Vakantieprogramma:

  • Speurtocht ‘Op zoek naar nieuwe planeten’
  • Lezingen over exoplaneten
  • Film: de geheimen van het heelal
  • Nieuwe planeten bedenken, tekenen en kleuren
  • Extra: op excursie met de Space Shuttle naar ESA ESTEC (vanaf 9 jaar)

Space Expo brengt dit vakantieprogramma elke dag van de kerstvakantie. Op 24 en 31 december is het museum vanaf 15.00 uur gesloten, op Eerste Kerstdag is het museum dicht.

Space Train rondleiding naar ESA / ESTEC

Altijd al een kijkje willen nemen in de ‘keuken’ van ESA / ESTEC? Dat kan met de Space Train. Deze brengt je naar de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens de rondleiding vertellen de gidsen van Space Expo je alles over de activiteiten bij ESA / ESTEC. De Space Train rijdt elke zaterdag en zondag om 11.30, 13:30 en 15:00 uur.  (Tijdens schoolvakanties rijdt de Space Train vaak dagelijks)

Space Expo Noordwijk

Tickets Space Expo

Kinderen 4 t/m 12 jaar
€ 8,00 p.p

Volwassenen
€ 12,00 p.p

Rondleiding met gids
€ 42,50 per gids per uur

Space Train
€ 6,00 p.p

Let op: Met een museumkaart krijg je gratis toegang tot het ruimtevaart museum. Bij Space Expo kan je de museumjaarkaart ook kopen.

€ 1,00 Korting bij Space Expo

Krijg nu € 1,00 korting per kaartje door je kaartje direct online bij Space Expo te kopen. Hiermee betaal je als volwassen slechts € 11,00 en voor kinderen € 7,00. Mooi meegenomen dus.

Openingstijden

De hele tentoonstellingsruimte is goed toegankelijk voor rolstoelen. Space Expo is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het ruimtevaart museum ook op maandag geopend.

Adres gegevens

Space Expo is centraal gelegen in de Randstad tussen de badplaatsen Noordwijk en Katwijk. Er is een parkeerplaats aanwezig.

  • Keplerlaan 3
  • 2201 AZ Noordwijk
  • website
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Zee en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page