Space expo Museum Noordwijk

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Ruimtevaartmuseum Space Expo in Noordwijk

 

Space Expo in Noordwijk is hét ruimtevaartmuseum van Nederland! In de tentoonstelling maak je op unieke wijze kennis met de ruimte en ruimtevaart. Van het ontwerpen en bouwen van ruimtemissies op aarde tot de lancering naar de ruimte. Raak een echte meteoriet aan, lanceer een waterstofraket en neem een kijkje in de originele Sojoez-capsule van André Kuipers. Door de jaren heen is de collectie van het museum uitgebreid met prachtige pronkstukken. Daarnaast is er veel aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kun je lopen door een model van het International Space Station (ISS). 

Space Expo is verkozen tot een van de 65 meest kindvriendelijke musea van Nederland. Astronauten in spe bevinden zich bij Space Expo in een spannende omgeving met veel interactie waar je bijna alles mag aanraken. Space Expo adviseert een leeftijd van minimaal 6 jaar, maar dit hangt ook sterk af van de interesse van het kind. Hoe ouder zij zijn, hoe meer informatie ze zullen oppikken. Ruimtevaart is complex, maar bij Space Expo staat alles begrijpelijk uitgelegd, ook voor kinderen. Space Expo is een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele gezin!

Tickets Space Expo

Space Expo ticketsPrijs
Volwassen (13+)€ 16,00Koop tickets
Kind (4-12)€ 14,00Koop tickets
Kind (0-3)Gratis

Let op: Met een museumkaart krijg je gratis toegang tot het ruimtevaart museum.

Openingstijden

Space Expo Noordwijk

Openingstijden: 10:00 – 17:00 uur.

In de schoolvakanties is Space Expo ook op maandagen geopend.

Adres gegevens

Space Expo is centraal gelegen in de Randstad tussen de badplaatsen Noordwijk en Katwijk. Er is een parkeerplaats aanwezig.

  • Keplerlaan 3
  • 2201 AZ Noordwijk
  • website

Meer in Noordwijk

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page