Space expo Museum Noordwijk

Home / Dagje Uit / Musea & Rondleidingen | Genieten en leren / Ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk

 

Bij ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk kom je op een leuke manier veel te weten over het reizen naar de ruimte.

Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaart organisatie ESA / ESTEC. Er is bij Space Expo van alles te zien en te beleven op het gebied van ruimtevaart. Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. Kinderen leren zo op een leuke wijze alles over de ruimtevaart. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

Plattegrond Space Expo Noordwijk

Programma Schoolvakanties

Elke schoolvakantie heeft Space Expo een uitgebreid programma met extra activiteiten voor kinderen. Dit kan variëren van extra presentaties tot workshops voor het bouwen van een raket. Zodra de vakantieprogramma’s bekend zijn vermelden we die op deze pagina.

Pasen en meivakantie

Onderstaand vakantieprogramma is er tijdens:
Pasen: Goede Vrijdag 19 april t/m Tweede Paasdag 22 april. 
Meivakantie: let op, wij gaan uit van de officiële meivakantie van 28 april t/m 5 mei. Op Koningsdag is Space Expo gesloten. Space Expo is in de vakantie dagelijks geopend van 10:00 t/m 17:00 uur.

Maanlezingen, raketten lanceren en raketten knutselen 

Lezing: ‘We gaan weer naar de maan’
In de Arianezaal
Van 11.00 tot 11.30 uur
Van 14.00 tot 14.30 uur

Een leuke lezing over de laatste plannen om weer naar de maan te gaan. De laatste keer dat wij naar de maan reisden is al heel lang geleden, namelijk in 1972. Amerika heeft onlangs aangegeven in 2024 weer op de maan te willen lopen. In deze lezing vertellen we over de laatste plannen van de ruimtevaartorganisaties. Met welke raket reizen we naar de maan? En wat is daar eigenlijk allemaal voor nodig? De lezing is prima toegankelijk voor (geïnteresseerde) kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Tijdsduur: een half uur. Deze lezing wordt twee keer per dag gegeven.

Mini-raketten lanceren
In de Speeltuin
Van 12.00 tot 12.30 uur
Van 15.00 tot 15.30 uur
In de vakantie wordt er twee keer per dag een mini-lancering nagespeeld in de speeltuin van Space Expo. Een favoriet onderdeel voor kinderen. Onze gids vertelt hierbij hoe een echte lancering in zijn werk gaat.

Knutselen & kleuren: 
Maak je eigen maanraket of kleur een maankleurplaat!
In de Astronautenzaal
Tijd: doorlopend
Hoe ziet jouw ideale maanraket eruit? Kom je eigen raket knutselen en neem deze na afloop mee naar huis.

Aan bovenstaande activiteiten zijn geen extra kosten verbonden.

Space Train rondleiding naar ESA / ESTEC

Altijd al een kijkje willen nemen in de ‘keuken’ van ESA / ESTEC? Dat kan met de Space Train. Deze brengt je naar de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens de rondleiding vertellen de gidsen van Space Expo je alles over de activiteiten bij ESA / ESTEC. De Space Train rijdt elke zaterdag en zondag om 11.30, 13:30 en 15:00 uur.  (Tijdens schoolvakanties rijdt de Space Train vaak dagelijks)

Space Expo Noordwijk

Tickets Space Expo

Volwassen (13 jaar en ouder)€ 12,00Koop tickets
Kind (4-12 jaar)€ 8,00Koop tickets

Let op: Met een museumkaart krijg je gratis toegang tot het ruimtevaart museum. Bij Space Expo kan je de museumjaarkaart ook kopen.

€ 1,00 Korting bij Space Expo

Krijg nu € 1,00 korting per kaartje door je kaartje direct online bij Space Expo te kopen. Hiermee betaal je als volwassen slechts € 11,00 en voor kinderen € 7,00. Mooi meegenomen dus.

Openingstijden

De hele tentoonstellingsruimte is goed toegankelijk voor rolstoelen. Space Expo is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het ruimtevaart museum ook op maandag geopend.

Adres gegevens

Space Expo is centraal gelegen in de Randstad tussen de badplaatsen Noordwijk en Katwijk. Er is een parkeerplaats aanwezig.

  • Keplerlaan 3
  • 2201 AZ Noordwijk
  • website


Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Strand en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page