Kabouterpad Noordijk
 

Wist je dat er in de duinen bij Noordwijk kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Tijdens deze leuke kinderwandeling ga je met je gezin op ontdekkingstocht.

Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook wel eens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken.

Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…

Bij restaurant Langs Berg en Dal ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. (Let op dat de tocht aan het begin zwaar is als je met een kinderwagen op pad gaat!) Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Je volgt de mooie rode routepaaltjes, na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen. Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!

Prijs kabouterpad

Je kan het kabouterpad gratis wandelen maar nog leuker is het om het kabouterpakket te kopen. Voor slechts € 5,00 krijg je een puntmuts (die je mag houden) en het kabouterboek met kabouteropdrachten. Ook krijg je een knapzak met wat lekkers.

Volwassenen lopen gratis mee met de kinderen. Parkeren is gratis op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Dit kabouterpad is niet geschikt voor mindervaliden

Adres startpunt

  • Langevelderlaan 22
  • 2204 BD Noordwijk

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page