parkeren aan zee

Home / Blog / Parkeren bij strand Noordwijk en Katwijk

 

Met de auto naar het strand

Een dagje naar het schitterende Hollandse strand is het meest relaxt met de eigen auto maar waar parkeer je? Door de centrale ligging in de Randstad zijn de badplaatsen Noordwijk en Katwijk goed bereikbaar. Maar dan wil je niet in de file komen en aan het einde van de dag een hoge parkeerrekening hebben. In de badplaatsen Noordwijk en Katwijk is er goed nagedacht over het voorkomen van files het gemakkelijk parkeren van je auto.

Katwijk – Overdekt parkeren direct aan zee en op zondag zelfs gratis!

katwijk parkeren Nergens kan je zo dicht bij strand en de strandpaviljoenen overdekt parkeren als in Katwijk. In de Katwijkse parkeergarage ‘Boulevard Zeezijde’ zijn maar liefst 663 parkeerplekken gerealiseerd. Hier staat je auto overdekt en is zo beschermd tegen zon en zand. Voor strandbezoekers betekent dit bijvoorbeeld dat je na een warme dag aan het strand zo je koele auto instapt.

Kosten parkeren in Katwijk

Katwijk heeft vriendelijke parkeertarieven met lage uurtarieven en een maximaal dagtarief. Op zondag parkeer je in Katwijk zelfs gratis. (ook in de parkeergarages). In Katwijk kunt u ook straatparkeren. De Gemeente Katwijk heeft een handige kaart met alle parkeermogelijkheden en kosten in Katwijk -> Parkeermogelijkheden Katwijk  

Noordwijk – Handige strandpendel & Langevelderslag

parkeren noordwijk In Noordwijk is er langs de boulevard veel parkeergelegenheid om je auto te parkeren. De parkeertarieven zijn vriendelijk en een aantal locaties hebben de mogelijkheid tot het kopen van een dagkaart.

Een dag parkeren aan het Noordwijkse strand voor € 7,50

Op een aantal locaties is het mogelijk om een dagkaart te kopen. Een dagkaart is mogelijk op parkeerlocatie Wantveld, Bosweg, Kon. Astrid Boulevard, Northgodreef t.h.v. manege. Voor een overzicht van de parkeerlocaties in Noordwijk -> Parkeermogelijkheden Noordwijk

Langevelderslag – € 3,00 per dag

Het strand bij Langevelderslag heeft een eigen parkeerterrein dat plaats heeft voor ongeveer 900 auto’s. Voor het parkeerterrein Langevelderslag geldt 7 dagen per week betaald parkeren het gehele jaar door. Tarieven: zomermaanden € 3,00 en wintermaanden € 2,00 per dag.

Gratis Strandpendel Noordwijk 

Ook in 2018 rijdt de gratis strandpendel weer in de maanden juli t/m half september naar het Noordwijkse strand. Dankzij deze strandpendel kan je tijdens de zomermaanden gratis parkeren en vervoerd worden naar het strand, en uiteraard ook weer terug naar uw auto. De haltes voor deze strandpendel zijn het Vuurtorenplein en het Palaceplein. De startplek is de parkeerplaats aan de Gooweg – hoek van Berckelweg (tegenover het oude Zilveren Kruis gebouw). De gratis parkeer- en shuttleservice is er alleen bij mooi strandweer op zondagen. Ook op hete stranddagen tijdens schoolvakanties wordt de bus regelmatig ingezet. De actuele informatie over de Strandpendel is hier te vinden. De strandpendelbus rijdt tussen 11.00 en 19.00 uur continu. Bezoekers die langer willen blijven, kunnen ook na 19.00 uur nog terug naar hun auto: Taxi Brouwer (telefoon 071 – 361 10 00) brengt de bezoekers tegen een gereduceerd tarief van € 8,50 weer terug naar de auto op het parkeerterrein.

Strandpaviljoens in de Bollenstreek

Kijk hier voor het overzicht van alle strandpaviljoens in Noordwijk en Katwijk.
 
Share this page