Panbos Katwijk
 

Het Panbos in Katwijk is een uniek wandel- en speelbos voor jong en oud. Er zijn eendenvijvers, speeltoestellen voor (kleine) kinderen, een hertenkamp en mooie grasvelden om lekker te spelen.

De Pan van Persijn, kortweg Panbos genoemd, is een geliefd wandel- en speelbos. In dit bosrijke duingebied is in alle jaargetijden wel iets te beleven. In de zomer biedt het bos verkoeling door de vele schaduwrijke plekjes. In het najaar is het kleurenspel van de bladeren aan de bomen prachtig om te zien. Kom ook eens in de winter, als het bos er sprookjesachtig mooi uitziet onder een witte deken van sneeuw en rijp. En in het voorjaar is het bos een kleurenzee bij het ontluiken van de bloemen en de struiken.

Wandelroutes

Het Panbos heeft een paar leuke wandelroutes. Bij de ingang kan je voor € 0,50 een folder met de wandelroutes kopen. Het gaat om wandelroutes die goed met kinderen te wandelen zijn. Vanuit het Panbos kan je ook via de duinen naar het strand wandelen.

Natuurpad (blauwe route)1,6 kilometer
Lange wandelroute (oranje route)2,9 kilometer

Atlantikwall

Via de oranje wandelroute kom je ook langs een klein deel van de Atlantikwall.

Honden in het Panbos

Je mag het Panbos bezoeken met je hond. Honden moeten echter wel aan de lijn. Er zijn wel losloopgebieden in het Panbos.

Openingstijden

Het Panbos heeft twee seizoenen. Elk seizoen heeft zijn eigen openingstijden.

  • 1 april tot 1 oktober | 8.00 – 20.30 uur
  • 1 oktober tot 1 april | 9.00 – 17.00 uur

Entreeprijzen

Om het Panbos in te gaan heb je een dagkaart nodig. Deze dagkaart kan je kopen bij een automaat of aan het loket bij de ingang van het bos.

Volwassenen dagkaart€ 2,00
Volwassenen Jaarkaart€ 25,00
Kinderen tot 16 jaar (onder begeleiding van een volwassene)gratis

Een volwassene mag niet meer dan 4 kinderen begeleiden.

Adres

  • Wassenaarseweg 152A
  • 2223 LD Katwijk

Meer in Katwijk aan Zee

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page