Museum Volkenkunde Leiden

Home / Dagje Uit / Musea & Rondleidingen | Genieten en leren / Museum Volkenkunde Leiden – prijzen, openingstijden, parkeren

 

Kom alles te weten over mensen uit de hele wereld in het Museum Volkenkunde, het opzienbarende museum voor etnografie in Leiden.

Het is schitterend gerangschikt op culturele regio’s, en duizenden objecten vertellen het verhaal van de mensheid over de hele wereld. Dat is pas een dag goed besteed!

Museum Volkenkunde in het centrum van Leiden

Op slechts 5 minuten lopen van het centraal station van Leiden vind je het Museum Volkenkunde, met een permanente collectie vol objecten uit 8 verschillende culturele regio’s.

Het bevat objecten als wandkleden, kralen, wapens en harnassen, kookgerei, en religieuze artefacten. Ieder object vertelt het gemeenschappelijke verhaal van rouw, viering, verfraaiing, gebed en conflict.

De omvang van het museum is indrukwekkend, en reikt van Oceanië tot het Noordpoolgebied. Toch vertelt het – door zich te richten op het dagelijks leven – het gemeenschappelijke verhaal van de mensheid.

Verken dit omvangrijke, fascinerende museum op een avontuurlijke manier.

Openingstijden Museum Volkenkunde

Bezoek Museum Volkenkunde dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Het museum is gesloten op maandagen (m.u.v. schoolvakanties), 1 januari (nieuwjaarsdag), 27 april (Koningsdag), 3 oktober (Leids ontzet) en 25 december (1e kerstdag). Tijdens de schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend.

Entreeprijzen Museum Volkenkunde

Bereikbaarheid en parkeren

Het museum (Steenstraat 1) ligt op vijf minuten loopafstand van het NS-station Leiden Centraal en is dus uitstekend met de trein te bereiken.

Parkeren (betaald) is mogelijk op een aantal nabijgelegen parkeerplaatsen (zie routebeschrijving). De dichtsbijzijnde is de Morspoortgarage. Deze garage ligt op 8 minuten loopafstand van het museum.

Bekijk de promotievideo van het museum

Adres

  • Museum Volkenkunde
  • Steenstraat 1
  • 2312 BS Leiden
  • Telefoonnummer: 088 – 0042 800

Interessante links

 

 
Share this page