Museum Volkenkunde Leiden

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Wereldmuseum Volkenkunde Leiden – prijzen, openingstijden, parkeren

 

Kom alles te weten over mensen uit de hele wereld in het Museum Volkenkunde in Leiden, Reis van het ene continent naar het andere in de mooi vormgegeven permanente collectie. Onderweg leer je van alles over cultuur en tradities.

Het is schitterend gerangschikt op culturele regio’s, en duizenden objecten vertellen het verhaal van de mensheid over de hele wereld. Dat is pas een dag goed besteed!

Museum Volkenkunde in het centrum van Leiden

Museum Volkenkunde in Leiden

Op slechts 5 minuten lopen van het centraal station van Leiden vind je het Museum Volkenkunde, met een permanente collectie vol objecten uit 8 verschillende culturele regio’s.

Het bevat objecten als wandkleden, kralen, wapens en harnassen, kookgerei, en religieuze artefacten. Ieder object vertelt het gemeenschappelijke verhaal van rouw, viering, verfraaiing, gebed en conflict.

De omvang van het museum is indrukwekkend, en reikt van Oceanië tot het Noordpoolgebied. Toch vertelt het – door zich te richten op het dagelijks leven – het gemeenschappelijke verhaal van de mensheid.

Verken dit omvangrijke, fascinerende museum op een avontuurlijke manier.

Openingstijden Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is geopend op de volgende dagen en tijden:

Maandaggesloten (m.u.v. schoolvakanties)
Dinsdag10.00 uur – 17.00 uur
Woensdag10.00 uur – 17.00 uur
Donderdag10.00 uur – 17.00 uur
Vrijdag10.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag10.00 uur – 17.00 uur
Zondag10.00 uur – 17.00 uur

Het museum is gesloten op 1 januari (nieuwjaarsdag), 27 april (Koningsdag), 3 oktober (Leids ontzet) en 25 december (1e kerstdag).

Entreeprijzen Museum Volkenkunde

Volwassene (19+)€ 15,00Koop ticket »
Kinderen (4 – 18 jaar)€ 6,00Koop ticket »
Kinderen (0 – 3 jaar)gratis

Bereikbaarheid en parkeren

Het museum (Steenstraat 1) ligt op vijf minuten loopafstand van het NS-station Leiden Centraal en is dus uitstekend met de trein te bereiken.

Parkeren (betaald) is mogelijk op een aantal nabijgelegen parkeerplaatsen (zie routebeschrijving). De dichtsbijzijnde is de Morspoortgarage. Deze garage ligt op 8 minuten loopafstand van het museum.

Bekijk de promotievideo van het museum

Adres

  • Museum Volkenkunde
  • Steenstraat 1
  • 2312 BS Leiden
  • Telefoonnummer: 088 – 0042 800
  • Ticket verkoop

Tips in Leiden

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page