Naturalis Leiden
 

Het museum van Naturalis in Leiden is een combinatie van zien, doen en beleven. In de museumzalen ontdek je van alles over het vroegste leven op aarde, over Nederland in de ijstijd en over de oerkrachten van onze aarde. Je maakt kennis met de verrassendste versiertrucs van planten en dieren, staat oog in oog met een Afrikaanse olifant en ontdekt het verwoestend vermogen van vulkanen.

Het nieuwe Naturalis dompelt jong en oud onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met je hele gezin op ontdekkingstocht in de nieuwe tentoonstellingszalen vol met het mooiste uit de natuur. Uiteraard is de T. rex Trix dino aanwezig en ook Freek Vonk is er weer bij.

Verhalen van de natuur

De verhalen in Naturalis worden verteld aan de hand van topstukken uit de collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen. De verzameling behoort tot de top vijf van de wereld op het gebied van biodiversiteit. Het wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan het behoud van de rijke variatie van de natuur. In het nieuwe Naturalis kun je dit aan den lijve ondervinden; je kunt vragen stellen aan de wetenschappers, je natuurvondst laten onderzoeken en live een preparatie meemaken.

Openingstijden Naturalis

Wat zijn de openingstijden van Naturalis

Naturalis is geopend op de volgende dagen en tijden:
Maandag: 10:00 uur – 17:00 uur
Dinsdag: 10:00 uur – 17:00 uur
Woensdag: 10:00 uur – 17:00 uur
Donderdag: 10:00 uur – 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 uur – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 uur – 17:00 uur
Zondag: 10:00 uur – 17:00 uur

Prijs Naturalis

Heb je een Museumkaart? Dan wordt deze gescand bij ingang. Een ticket reserveren is dan niet nodig.

vanaf 4 jaar€ 16,00» Online kopen
0 – 3 jaargratis» Online kopen
Parkeerticket€ 7,50

Bereikbaarheid Naturalis

Naturalis is goed te bereiken met het openbaar vervoer: het museum ligt op loopafstand van treinstation Leiden Centraal.

Kom je met de auto naar Naturalis dan kan je parkeren bij het nieuwe museum. Een parkeerticket kost € 7,50. Navigeer naar het volgende adres:

  • Darwinweg 2
  • Leiden

Tips in Leiden

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page