Naturalis Leiden

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Naturalis in Leiden – korting, openingstijden, prijzen en parkeren

 

Het museum Naturalis in Leiden is een combinatie van zien, doen en beleven. In de museumzalen ontdek je van alles over het vroegste leven op aarde, over Nederland in de ijstijd en over de oerkrachten van onze aarde. Je maakt kennis met de verrassendste versiertrucs van planten en dieren, staat oog in oog met een Afrikaanse olifant en ontdekt het verwoestend vermogen van vulkanen. En sta oog in oog met de T. rex Trix!

Het nieuwe Naturalis dompelt jong en oud onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met je hele gezin op ontdekkingstocht in de nieuwe tentoonstellingszalen vol met het mooiste uit de natuur. Uiteraard is de T. rex Trix dino aanwezig en ook Freek Vonk is er weer bij.

Beleef de natuur in Naturalis Leiden

De verhalen in Naturalis worden verteld aan de hand van topstukken uit de collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen. De verzameling behoort tot de top vijf van de wereld op het gebied van biodiversiteit. Het wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan het behoud van de rijke variatie van de natuur. In het nieuwe Naturalis kun je dit aan den lijve ondervinden; je kunt vragen stellen aan de wetenschappers, je natuurvondst laten onderzoeken en live een preparatie meemaken.

Openingstijden Naturalis

Naturalis in Leiden is elke dag geopend. Het museum is alleen gesloten op: Koningsdag (27 april), het Leidens ontzet (3 oktober) en Eerste Kerstdag (25 december). Alle andere dagen van het jaar heeft het museum de volgende openingstijden:

  • Maandag: 10:00 uur – 17:00 uur
  • Dinsdag: 10:00 uur – 17:00 uur
  • Woensdag: 10:00 uur – 17:00 uur
  • Donderdag: 10:00 uur – 17:00 uur
  • Vrijdag: 10:00 uur – 17:00 uur
  • Zaterdag: 10:00 uur – 17:00 uur
  • Zondag: 10:00 uur – 17:00 uur

Prijs Naturalis

Bij Naturalis betaalt iedereen vanaf 4 jaar dezelfde entreeprijs van € 16,00. Je koopt je ticket voor een specifieke dag en tijdslot.

Kortingsactie Naturalis (uitverkocht)

Wil je Naturalis bezoeken op een doordeweekse dag dan hebben we een leuke korting voor je (niet geldig in de schoolvakanties). Je krijgt dan een korting van maar liefst € 6,00 en betaald dan nog maar € 10,00 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar hebben altijd gratis toegang tot Naturalis. Let op! Momenteel zijn de tickets met korting uitverkocht.

Kortingscode

Om te profiteren van de kortingsactie heb je geen speciale kortingscode nodig. Je koopt je kortingstickets eenvoudig via onze partner Tripper. Vervolgens reserveer je op de website van Naturalis je gewenste dag en tijdslot.

vanaf 4 jaar€ 16,00» Online kopen
Kortingsticket vanaf 4 jaar€ 10,00» Online kopen
0 – 3 jaargratis» Online kopen
Parkeerticket€ 7,50

Bereikbaarheid Naturalis

Naturalis is goed te bereiken met het openbaar vervoer: het museum ligt op loopafstand van treinstation Leiden Centraal.

Kom je met de auto naar Naturalis dan kan je parkeren bij het nieuwe museum. Een parkeerticket kost € 7,50. Navigeer naar het volgende adres:

  • Darwinweg 2
  • Leiden

Tips in Leiden

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page