Wandelen is gezond voor jong en oud. Iedereen kan het doen en je hebt niet veel nodig om heerlijk te wandelen. Hieronder hebben we handige wandelproducten verzameld. Voor jezelf of als cadeau voor een wandelaar.

Alle wandelproducten zijn te koop bij de ANWB winkel of Bol.com

Wandelkaarten en gidsen

Ontdek de leukste wandelroutes en volg eenvoudig de route instructies met een van de wandelkaarten of gidsen.

Wandel door de Bollenstreek en ontdek de mooie historische natuur van deze regio. Geniet van de 23 wandelingen die voor je zijn uitgezet. Zo leer je deze regio goed kennen!
Wandelen is dé vrijetijdsbesteding van recreatief Nederland. Miljoenen mensen bezoeken jaarlijks de mooiste bossen, vennen, heide en nationale parken in Nederland. Deze groot formaat harmonica gevouwen wandelkaart laat je genieten van de mooiste wandelingen in de Bollenstreek met het knooppuntennetwerk.

Ga erop uit en ontdek al wandelend het Hollands Duin met de ANWB Topografische wandelkaart Hollands Duin! Deze handzame wandelkaart staat vol met leuke wandelroutes. Wandel door de Coepelduynen ten noorden van Katwijk, struin over Landgoed De Keukenhof in Lisse of verken de duinen bij Wassenaar.

De Topografische wandelkaart Hollands Duin bevat 9 kant-en-klare wandelroutes, variërend van 4 tot 17 km. Op de kaart zijn landschap, wegen en zelfs hellingen zeer gedetailleerd weergegeven.

Bij de kaart zit een handig boekje met praktische informatie over de wandelroutes zoals startpunten, parkeerplaatsen, bushaltes, inkortmogelijkheden, horeca, tips voor uitjes in de buurt en bezienswaardigheden onderweg.

De wandelkaart en het boekje worden in een handzame, waterdichte verpakking geleverd.

Hollands Duin is verrassend rijk aan prachtige natuur. Het gehele gebied bestaat uit de delen: Lentevreugd, Coepelduin en Boswachterij Noordwijk. Ga mee op reis met deze ontdekkingskaart van Staatsbosbeheer. Tal van uitgestippelde wandelroutes wijzen je de weg door bossen en duinen, over heide en zandverstuivingen. Alle straatnamen in het buitengebied zijn aangegeven. Rondom de bossen liggen de golvende witte en grijze duinen, kleurrijk begroeid met duinviooltjes en duindoorns. De duinpannen zijn maagdelijk wit: het rulle zand laat hooguit een langgerekt spoor van Vossen- of konijnenpoten zien. De duintoppen bieden prachtige uitzichten op de bollenvelden en de zeedorpen Katwijk en Noordwijk. Met de wandelkaart van Staatsbosbeheer ga je mee op ontdekkingsreis door dit mooie natuurgebied.

Stappentellers

Wil je je vorderingen bijhouden dan is een stappenteller een uitkomst. Er is een groot aanbod aan stappentellers en ook geavanceerde smartwatches hebben nauwkeurige stappentellers. De ANWB heeft al een stappenteller voor nog geen € 15,00.

Wandelkleding

Wandelen kan je prima in je ‘normale’ kleding. Toch is speciale wandelkleding aan te raden als je vaker grote afstanden wandelt. Goede wandelsokken en wandelschoenen zorgen ervoor dat je minder snel blessures krijgt.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page