Warmond

Home / Gezellige dorpen / Warmond aan de Kaag

 

Warmond is een vriendelijk dorp in de drukke Randstad direct gelegen ten noorden van Leiden en gemakkelijk bereikbaar via de A44.

Warmond is een rustig dorp, gelegen aan de Kagerplassen, onderdeel van het Hollandse Plassengebied, met uitzicht op het Groene Hart en grenzend aan de Bollenstreek.

Warmond is een oud dorp. Gelegen op een 4.000 jaar oude strandwal en tot in de jaren 50 van de vorige eeuw nog beschermd door een tolhek.

Warmond is van alle markten thuis. Het heeft een bos, een kasteel, een kerkruïne uit de 80-jarige oorlog compleet met riddergraven, mooie buitenhuizen en volop mogelijkheden om te recreëren.

Het Hollandse Plassengebied

Door haar ligging, direct aan de Kagerplassen, is Warmond uitgegroeid tot een echt watersportdorp. Er zijn diverse jachthavens. Tevens zijn er mogelijkheden om in Warmond een sloep te huren om zo het dorp en de omgeving eens vanaf het water te bekijken.

Bij de VVV is b.v. voor maar € 3,- een leuke route te koop die langs alle bruggen van de historische stad Leiden loopt.

Er varen elke zomer rondvaartboten over de plassen. U kunt zelfs tot Amsterdam, Gouda en Avifauna varen.

Groene Hart

In Warmond begint het Groene Hart. De negen molens in de verschillende polders die deel uitmaken van Warmonds grondgebied, verlenen Warmond zijn Hollandse charme, net als de typische Zuid-Hollandse boerderijen in en buiten de dorpskern, zoals b.v. het Zwanenburg, Ouderswens, de Burcht, de Eenzaamheid, Sophia-hoeve en Nieuw-Alkemade.

Op de zaterdagse mini-markt wordt ook eigengemaakte boerenkaas verkocht.
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page