Herfstwandelingen Bollenstreek

Home / Blog / Herfstwandelingen in de Bollenstreek

 

De Bollenstreek heeft veel wandelmogelijkheden. Er zijn verschillende natuurgebieden waar je leuke routes kan lopen. Via het handige wandelnetwerk Bollenstreek kan je eenvoudig je weg vinden. Veel wandelroutes zijn ook geschikt voor kinderen. In de herfst kan je de mooie herfstkleuren bekijken en zijn op veel routes vele soorten paddenstoelen te bewonderen.

Laarzenpad bij Keukenhof in Lisse (10 kilometer – in te korten)

Bij Keukenhof denk je waarschijnlijk meteen aan de kleurrijke bloementuinen die je hier in het voorjaar kunt bezoeken, maar ook in de herfst leent deze omgeving zich goed voor een wandeling. Je vindt hier namelijk ook het landgoed Keukenhof met een prachtig kasteel. Struin langs de mooiste plekjes van dit landgoed, maar vergeet niet om van tevoren je laarzen aan te trekken. Het kan hier namelijk nogal drassig zijn in de herfst.

Het Laarzenpad bij Keukenhof in Lisse

Paddenstoelenroute Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout (5 kilometer)

Tussen Noordwijk en Noordwijkerhout vind je het prachtige landgoed Nieuw Leeuwenhorst. Deze route neemt je mee door de weelderige historische bossen van dit landgoed. Geniet hier in de herfst van de verkleurende blaadjes in de bomen, maar kijk ook af en toe naar de grond. Er groeien hier namelijk allerlei soorten paddenstoelen die het bewonderen waard zijn.

Paddenstoelenroute Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout

Kabouterroute rondom Warmond (5 kilometer)

Rondom Warmond vind je rustige polders en een prachtig landgoed met een bos waar je lekker doorheen kunt wandelen. Deze korte route vormt de perfecte herfstwandeling voor het hele gezin. Zelfs de allerkleinste kaboutertjes zullen zich kostelijk vermaken in deze omgeving. Tijd om met z’n allen op pad te gaan!

Kabouterroute rondom Warmond (voor kleine kinderen)

Herfstwandeling van Hillegom naar de Zilk (16 kilometer)

In het gebied tussen Hillegom en De Zilk kun je heerlijk wandelen langs de uitgestrekte velden die worden gebruikt voor de bloembollenteelt. In het najaar zijn er hier geen kleurrijke bloemen te zien, maar je kunt er wel heerlijk tot rust komen en genieten van het herfstgevoel in de omgeving van gezellige bloemendorpjes. Voor de echte wandelliefhebber.

Herfstwandeling van Hillegom naar de Zilk

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page