koudenhoorn het joppe strand warmond

Home / De leukste Dagje Uit tips / Zwembaden en zwemmeren / Recreatiestrand aan ‘t Joppe in Warmond

 

Genieten van de zon en lekker ontspannen. Het eiland Koudenhoorn in Warmond is al jaren bekend om zijn gezellige recreatiestrand ‘t Joppe.

Vanaf het strandje geniet je van de wateractiviteiten op ‘t Joppe met zijn vele bootjes. Dit eiland is vanaf het droge alleen lopend of met de fiets te betreden en via het water meer je makkelijk aan met een boot.

Recreatiestrand Koudenhoorn

Tijdens mooie zomerdagen is het recreatiestrand op het eiland Koudenhoorn in Warmond erg populair bij jong & oud. Er is een zwemgedeelte dat afgezet zodat je niet tussen de vele bootjes hoeft te zwemmen. Er is een strandje en er zijn wat speeltoestellen. Voor een hapje en drankje is het Paviljoen geopenend.

Vanaf het eiland start ook de populaire wandelroute Zwanburgerroute. Deze wandelroute is ideaal met (kleine) kinderen.

Bereikbaarheid Recreatiestrand ‘t Joppe – Kagerplassen

Het eiland is goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer, want vanaf het parkeerterrein loop je er in een paar minuutjes naartoe! Mocht je niet geheel bekend zijn in de buurt: geen probleem! Hieronder vind je de informatie die je nodig hebt om bij het recreatiestrand te komen:

Met de auto

Stel je navigatie in naar “Gemeentehaven 3, 2361 CM Warmond”. Dit is het VVV-kantoor dat aan de voet van de brug over de Warmonderleede ligt; de enige toegangsweg op het droge. Bij het VVV-kantoor ligt een parkeerterrein waar je de auto gratis kunt neerzetten. Het is ook mogelijk de auto te parkeren in de Jan Steenlaan, welke langs het parkeerterrein loopt. Als je een plekje hebt gevonden, loop je naar het VVV-kantoor en gaat de wandel/fietsbrug over. Over de brug houd je eerst links, en daarna meteen rechts aan. Volg het pad verder tot je bij het recreatiestrand aankomt.

Met het openbaar vervoer

Bus 50 van Arriva rijdt over de hoofdweg parallel aan de Jan Steenlaan. Neem deze bus richting Warmond en stap uit bij de halte Sweilandstraat. Loop de Lockhorstlaan in en sla linksaf de Jan Steenlaan in. Loop ongeveer 100 meter naar het parkeerterrein en sla rechtsaf. Verderop ligt de wandel/fietsbrug die je oversteekt. Over de brug houd je eerst links, en daarna meteen rechts aan. Volg het pad verder tot je bij het recreatiestrand aankomt.

Met de fiets

Op de fiets kun je het recreatiestrand direct bereiken. Het eiland ligt op de ANWB-fietsroute en is bij uitstek onderdeel van een prachtige fietstocht. Kies de Gemeentehaven Warmond als tussenbestemming en fiets gemakkelijk de brug over. Houd na de brug eerst links en daarna meteen rechts aan en rijd het brede fietspad af tot je bij het recreatiestrand aankomt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst een rondje over het eiland te fietsen!

Met de boot

Het recreatiestrand ligt aan het Joppe, een van de Kagerplassen. Koudenhoorn is rondom voorzien van diverse aanlegplaatsen voor boten. Zowel aan het strandje als aan het terras van Het Paviljoen kun je eenvoudig aanmeren. Ook zijn er aan de Warmonderleede, tegenover de gemeentehaven onderaan de brug naar het eiland, diverse aanlegplaatsen voor recreanten. Je moet wel een hele goede smoes hebben om niet aan te meren!

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page