Dagje uit tips kerstvakantie

Home / Blog / Tips voor een dagje uit in de kerstvakantie

 

De kerstvakantie is de tijd van even niets moeten en alleen maar dingen doen die je leuk vindt! Het is de ideale periode om een leuk dagje weg te gaan. Wij geven je graag leuke tips voor een dagje uit in de Bollenstreek en omgeving tijdens de kerstvakantie. Hieronder onze tips voor de leukste activiteiten.

Amsterdamse Winter Paradijs 10% korting

Vanuit de Bollenstreek zit je ook zo in Amsterdam en daar vind je deze kerstvakantie het Amsterdamse Winter Paradijs. Een super leuk winters evenement waar je van alles kunt beleven! Van marshmallows roosteren en schaatsen tot zwieren in de zweefmolen en ijsracen. In het Lichtjesparadijs ga je op avontuur langs prachtige lichtsculpturen en duizenden fonkelende lichtjes. Ook zijn er optredens van bekende artiesten. Kortom: een super gezellig winterevenement voor alle leeftijden!

Winterattracties & zwemmen in Duinell

Duinrell in de kerstvakantie

Attractiepark Duinrell en het tropische zwembad Tikibad zijn in de kerstvakantie extra aantrekkelijk om te bezoeken. Het pretpark heeft verschillende activiteiten en de winter attracties zijn geopend. Ook leuk is het Duinrell Vakantiepark. Er even echt tussenuit in een magische omgeving. Uiteraard inclusief gebruik van de winter attracties en het Tikibad.

Schaatsen bij Archeon | 47% kerstvakantie korting!

Archeon in de kerstvakantie

Bij Archeon in Alphen aan de Rijn stap je even terug in de tijd. In de kerstvakantie heeft het museumpark heel veel leuke winterse activiteiten. Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winters ingericht. Het haardvuur knappert en het is er heerlijk warm. De bronsgieter is druk in de weer met het gieten van bronzen voorwerpen. Bij de eerste boeren, de hunebedbouwers en de jagers is men volop bezig met vuursteen bewerken en vuurmaken en geniet je van de verhalen van weleer. Er is ook een gezellige schaatsbaan in Archeon. Perfect om heerlijk rondjes te schaatsen.

Kerstvakantie Korting | Bezoek Archeon in de kerstvakantie. Normale prijs € 25,50 -> Actie prijs € 13,50

Schaatsen in de Bollenstreek

In de Bollenstreek zijn er tijdens de kerstvakantie ook diverse schaatsbanen te vinden. Onder meer bij Winter Wonderland Noordwijk (Beachclub C), waar je tot en met 18 januari 2024 een 150 m2 grote schaatsbaan vindt met echt ijs. Op De Brink in Noordwijkerhout ligt ook een schaatsbaan waar je kunt genieten van een gezellige wintersfeer met kerstmuziek en lichtjes. Sisters Beach in Katwijk heeft haar zomerse terras ingeruild voor een schaatsbaan. En ook in Leiden vind je op de Nieuwe Rijn een drijvende ijsbaan.

Amsterdam Light Festival

De Amsterdamse grachten zijn het hele jaar bijzonder om door te varen maar tijdens de kerstvakantie is het extra bijzonder om in de avond te varen. Met het Amsterdam Light Festival krijg je namelijk een heel ander beeld van Amsterdam vanaf het water. Je vaart met een verwarmde rondvaart boot met speciale audiotour.

Kerst in het LAM 

Deze kerstvakantie ruikt het LAM museum naar geluk. Naar fortune cookies, om precies te zijn. Snuif de zoete geur op, schuif aan in de Keuken en bak je eigen fortune cookie, natuurlijk met jouw unieke boodschap. En geen zorgen over de gelukswens die je gaat toevoegen, de Kijkcoaches denken graag met je mee mocht je geen inspiratie hebben.

Madurodam Winterweken

Madurodam Winterweken
Madurodam Winterweken

De lichtjes gaan weer aan in Madurodam tijdens de winterweken. Zó mooi! Tijdens de Winterweken is Madurodam met maar liefst 60.000 lichtjes extra sfeervol. Je vindt er kampvuurtjes, besneeuwde kerstbomen, schaatsertjes op de grachten… In de kerstvakantie is er voor jong en oud van alles te doen en te beleven in Madurodam. Verzamel gezellig rond het kampvuur, haal een winterse lekkernij in de sfeervolle blokhutten, laat je kind schminken of ga op de foto met de kerstman.

Madurodam in de kerstvakantie. Ticket prijs € 21,50

Naar de film

Bij Cinema Floralis in Lisse draaien er in de kerstvakantie mooie films voor het gezin. Altijd leuk: een filmpje pakken! Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe Disney film “Wish” of de film “Wonka”?

Stoomtrein Katwijk Leiden

Winterse stoomritten bij Stoomtrein Katwijk Leiden
Winterse stoomritten bij Stoomtrein Katwijk Leiden

Van 27 december tot en met 30 december kun je bij Stoomtreinmuseum Katwijk Leiden weer genieten van winterse ritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer. Na afloop van de winterse stoomritten met oliebollen en glühwein. In het museum staat als extra attractie ook een grote modelbaan met antieke blikken Märklin-speelgoedtreinen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

Kortom: er is weer genoeg te doen in de Bollenstreek tijdens de kerstvakantie. Heb jij ook nog een tip? Mail ons op redactie@bollenstreek.nl.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page