Dagje uit tips kerstvakantie

Home / Blog / Tips voor een dagje uit in de kerstvakantie

 

De kerstvakantie is de tijd van even niets moeten en alleen maar dingen doen die je leuk vindt! Het is de ideale periode om een leuk dagje weg te gaan. Wij geven je graag leuke tips voor een dagje uit in de Bollenstreek en omgeving tijdens de kerstvakantie.

De kerstvakantie is van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020

Stoomtrein Katwijk Leiden

Winterse stoomritten bij Stoomtrein Katwijk Leiden
Winterse stoomritten bij Stoomtrein Katwijk Leiden

Van vrijdag 27 december tot en met maandag 30 december kun je bij Stoomtreinmuseum Katwijk Leiden weer genieten van winterse ritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer. Na afloop van de winterse stoomritten met oliebollen en glühwein. In het museum staat als extra attractie ook een grote modelbaan met antieke blikken Märklin-speelgoedtreinen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

De Amsterdamse grachten zijn het hele jaar bijzonder om door te varen maar tijdens de kerstvakantie is het extra bijzonder om in de avond te varen. Met het Amsterdam Light Festival krijg je namelijk een heel ander beeld van Amsterdam vanaf het water. Je vaart met een verwarmde rondvaart boot met speciale audiotour. Boek online bij Tours & Tickets

Madurodam Winterweken

Madurodam Winterweken
Madurodam Winterweken

De lichtjes gaan weer aan in Madurodam tijdens de winterweken. Zó mooi! Tijdens de Winterweken is Madurodam met maar liefst 60.000 lichtjes extra sfeervol. Je vindt er kampvuurtjes, besneeuwde kerstbomen, schaatsertjes op de grachten… In de kerstvakantie is er voor jong en oud van alles te doen en te beleven in Madurodam. Verzamel gezellig rond het kampvuur, haal een winterse lekkernij in de sfeervolle blokhutten, laat je kind schminken of ga op de foto met de kerstman.

Ijssculpturen tijdens het Cool Event in Scheveningen

Elk jaar weer wordt Scheveningen omgetoverd tot een magisch winterparadijs tijdens het Cool Event. Bewonder prachtige ijssculpturen van 7 december t/m 12 januari 2020. Het perfecte winteruitje!

Ijssculpturen in Scheveningen
Ijssculpturen in Scheveningen
Bollenstreek Deal: Bespaar nu op een ticket voor het Cool Event. Koop je ticket online en krijg meer dan 50% korting!

De ijssculpturen expositie is van 7 t/m 21 december 2019 dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00, van 22 december t/m 5 januari 2020 tot 20:00 en van 6 januari t/m 12 januari tot 19:00

Kortom: er is weer genoeg te doen in de Bollenstreek tijdens de kerstvakantie. Heb jij ook nog een tip? Mail ons op redactie@bollenstreek.nl.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page