Dagje uit tips kerstvakantie

Home / Blog / Tips voor een dagje uit in de kerstvakantie

 

De kerstvakantie is de tijd van even niets moeten en alleen maar dingen doen die je leuk vindt! Het is de ideale periode om een leuk dagje weg te gaan. Wij geven je graag leuke tips voor een dagje uit in de Bollenstreek en omgeving tijdens de kerstvakantie. Hieronder onze tips voor de leukste activiteiten.

Winterattracties & zwemmen in Duinell

Duinrell in de kerstvakantie

Attractiepark Duinrell en het tropische zwembad Tikibad zijn in de kerstvakantie extra aantrekkelijk om te bezoeken. Het pretpark heeft verschillende activiteiten en de winter attracties zijn geopend. Ook leuk is het Duinrell Vakantiepark. Er even echt tussenuit in een magische omgeving. Uiteraard inclusief gebruik van de winter attracties en het Tikibad.

Schaatsen bij Archeon | 33% kerstvakantie korting!

Archeon in de kerstvakantie

Bij Archeon in Alphen aan de Rijn stap je even terug in de tijd. In de kerstvakantie heeft het museumpark heel veel leuke winterse activiteiten. Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winters ingericht. Het haardvuur knappert en het is er heerlijk warm. De bronsgieter is druk in de weer met het gieten van bronzen voorwerpen. Bij de eerste boeren, de hunebedbouwers en de jagers is men volop bezig met vuursteen bewerken en vuurmaken en geniet je van de verhalen van weleer. Er is ook een gezellige schaatsbaan in Archeon. Perfect om heerlijk rondjes te schaatsen.

Kerstvakantie Korting | Bezoek Archeon in de kerstvakantie. Normale prijs € 23,90 -> Actie prijs € 16,00

Amsterdam Light Festival | 25% kerstvakantie korting!

De Amsterdamse grachten zijn het hele jaar bijzonder om door te varen maar tijdens de kerstvakantie is het extra bijzonder om in de avond te varen. Met het Amsterdam Light Festival krijg je namelijk een heel ander beeld van Amsterdam vanaf het water. Je vaart met een verwarmde rondvaart boot met speciale audiotour.

Kerstvakantie Korting | Light Festival in de kerstvakantie. Normale prijs € 26,95 -> Actie prijs € 19,88

Madurodam Winterweken | 17% kerstvakantie korting!

Madurodam Winterweken
Madurodam Winterweken

De lichtjes gaan weer aan in Madurodam tijdens de winterweken. Zó mooi! Tijdens de Winterweken is Madurodam met maar liefst 60.000 lichtjes extra sfeervol. Je vindt er kampvuurtjes, besneeuwde kerstbomen, schaatsertjes op de grachten… In de kerstvakantie is er voor jong en oud van alles te doen en te beleven in Madurodam. Verzamel gezellig rond het kampvuur, haal een winterse lekkernij in de sfeervolle blokhutten, laat je kind schminken of ga op de foto met de kerstman.

Kerstvakantie Korting | Madurodam in de kerstvakantie. Normale prijs € 21,00 -> Actie prijs € 17,50

Stoomtrein Katwijk Leiden

Winterse stoomritten bij Stoomtrein Katwijk Leiden
Winterse stoomritten bij Stoomtrein Katwijk Leiden

Van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december kun je bij Stoomtreinmuseum Katwijk Leiden weer genieten van winterse ritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer. Na afloop van de winterse stoomritten met oliebollen en glühwein. In het museum staat als extra attractie ook een grote modelbaan met antieke blikken Märklin-speelgoedtreinen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

Kortom: er is weer genoeg te doen in de Bollenstreek tijdens de kerstvakantie. Heb jij ook nog een tip? Mail ons op redactie@bollenstreek.nl.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page