Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Carnaval in de Bollenstreek 2020

23 februari 2020 20:00

Carnaval is in Nederland vooral bekend onder de rivieren. Toch kent ook de Bollenstreek een uitgebreide traditie als het gaat om het vieren van Carnaval. 

Vooral in het dorp Noordwijkerhout is Carnaval een echte traditie.. Hieronder vind je de leukste optochten in dorpen zoals Noordwijkerhout, Lisse, Noordwijk en Sassenheim.

Let op de optochten in Noordwijkerhout, Lisse, Sassenheim en Voorhout op zaterdag 22 februari en de optocht in De Zilk op zondag 23 februari zijn afgelast i.v.m. de storm. Er is code geel afgegeven door het KNMI. De harde wind maakt het onverantwoord voor deelnemers en publiek. Veiligheid van iedereen staat altijd voorop. Lees hieronder de alternatieve programma’s.

Verlichte Carnavals Optocht Noordwijk 2020 – 21 februari – 19.00 uur
De enige verlichte optocht van de Bollenstreek is in Noordwijk! Verlichte carnavalswagens en loopgroepen vormen een bonte stoet door Noordwijk-Binnen.

Route:

Schiestraat (start) – Heilige Geestweg – Van Limburg Stirumstraat – Lindenhofstraat – Boekerslootlaan – Losplaatsweg – Achterzeeweg – Lijnbaanweg – Zeestraat – Molenstraat – St. Jeroensweg – Boerenburgerweg – Van de Mortelstraat – Satoriusstraat – Rederijkersplein – Adriaan Mouritsweg – Suzanne van Ettenstraat

Carnavals Optocht Sassenheim 2020 – 22 februari – 15.00 uur

C.v. de Saksen gaat er al vanaf 11.30 uur een gezellige carnavalsmiddag van maken in ‘t Onderdak.

Carnaval is het feest van zotheid, spot en uitbundigheid; dit kun je ook terugvinden in de optocht. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen aan de optocht, jong en oud, als individu of als groep, lopend, met een wagen of fiets, het kan allemaal in Saksenrijk.

Kun je niet meelopen, kom dan naar de optocht kijken om de stoet toe te juichen en/of te genieten van de diverse blaaskapellen. Dit jaar doen ook de leden van diverse andere carnavalsgroepen weer enthousiast met ons mee.

Route:

JP. Gouverneurlaan – Parklaan – Hoofdstraat -Teylingerlaan – Westerstraat – Hortuslaan – Hoofdstraat – JP Gouverneurlaan – Residentie ‘t Onderdak

Carnavals Optocht Lisse 2020 – 22 februari – 13.00 uur

De Gaapstokken zullen vanmiddag om 15.00 uur zichtbaar en aanwezig zijn in het Dorpshart Lisse.

Op 22 februari is het ook feest in Lisse. Als onderdeel van het jaarlijkse carnaval organiseert Carnavalsvereniging De Gaapstokken weer de jaarlijkse carnavalsoptocht door het centrum van Lisse. De Gaapstokken zullen zich in 2020 van hun beste kant laten zien tijdens de feestelijke optocht door het centrum van Lisse. Naast De Gaapstokken zullen ook bevriende carnavalsverenigingen uit de regio deelnemen aan de Lisserse optocht.

Route:

De start en finish bij De Gewoonste Zaak. De optocht zal in het centrum van Lisse rijden.

Carnavals Optocht Noordwijkerhout 2020 – 22 februari – 13.11 uur

De sleuteloverdracht in Noordwijkerhout is om 15.00 uur in de Schelft. Om 14.00 uur gaat de Schelft open.

Het grootste carnaval in de Bollenstreek wordt elk jaar gevierd in het gezellige dorpje Noordwijkerhout. Het hele dorp staat tijdens de carnaval even uit en het is de locatie om carnaval te vieren in de Randstad. Om klokslag 13.11 uur zal de wagen van Prins Party en Prinses Showbizz  voor het Gemeentehuis van het dorp rijden. Zij voeren de bonte stoet aan die door de straten van het prachtige dorp gaat.

Route:

Start: De Brink, Herenweg, Victoriberg, Kerkeland, Dorpsstraat, Steeg, Havenstraat, Koninginneweg, Viaductweg, Wildlaan, Fazantlaan, slot: einde van de Meeuwenlaan.

Carnavals Optocht Voorhout 2020 – 22 februari – 14.00 uur

Het kindercarnaval start om 12.00 uur. Daarna is het vanaf 14.00 uur feest voor iedereen, zowel bij Cheers als Boerhaave.  Verkleed of niet verkleed iedereen is welkom. klik hier voor een update van het programma

De optocht wordt uiteraard weer ondersteund met heel veel muziek. In de optocht horen we Mavileo uit Leimuiden en natuurlijk onze eigen St. Cecilia. Ook naafloop van de optocht zullen in de verschillende horecagelegenheden de muzikale noten nog klinken ter opluistering van het altijd gezellige optochtfeest!

Route:

Pr. Bernardstraat – Pr. Bernardstraat – Herenstraat – Prof. Nolenslaan – Dr. Schaepmanlaan – Ter Haar Romenystraat – Boerhaavestraat – Herenstraat –  Beatrixstraat – Julianalaan – Emmastraat – Oranje Nassaulaan terug naar de Prins Bernardstraat.

Carnavals Optocht De Zilk 2020 – 23 februari – 13.11 uur

Iedereen is van harte welkom in de Duinpan vanaf 12:00 uur waar we met z’n alle er een knalfeest van gaan maken. Het programma begint om 14:00 uur en de prijsuitreiking volgt om 16:00 uur.

Zondag 23 februari om 13.11 uur, start die weer in het Zilkse Duinknijnenrijk, één van de grootste carnavalsoptochten boven de rivieren. In 2020 23 wagens en elk jaar steeds meer loopgroepen en uiteraard heel veel publiek die naar deze bonte stoet met veel gezelligheid, grappen en humor komen kijken. Prins Murphey & prinses Marli hebben er al veel zin en ja wat zou er mooier zijn dat ook zij weer prachtig winterweer hebben en de stoet weer groter is dan vorig jaar. Met ze allen moet dit lukken. Dus Zilkers en alle carnavalvierders, maak niet uit waar je vandaan komt, bedenk wat leuks en schrijf je in. Of dit nu met een prachtige of ludieke wagen is, een loopgroep met het sportteam of de dartploeg uit de kroeg, bedenk wat leuks en doe mee. Ook de enkelingen en duo’s zijn vaak heel leuk en grappig. Samen met je buurvrouw of je collega, bedenk je wat leuks en doe je gewoon mee. Heb je buurvrouw of buurman precies die dag wat anders, dat is dan jammer voor hem of haar. Jij bent gewoon welkom en op het thema van prins Murphey & prinses Marli is genoeg te bedenken. Denk aan de “Wet van Murphy”, Murpheys Law, één van Murphey’s hobby’s is diepzeeduiken en Marli is de godin van de zee en de ware schoonheid. Wie uit het publiek wil niet even een dansje in de optocht maken met een schone die meeloopt. Met carnaval zijn wij één grote familie.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Gegevens

Datum:
23 februari
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page