Bollenstreek Holland

Home / Blog / De leukste vakantiestreek van Nederland.

 

Genieten op het strand, in het uitgestrekte duingebied, het mooie polderlandschap met molens en boerderijen, de oer Hollandse bollenvelden en dat alles vlakbij de mooiste Nederlandse steden. Welkom in de Bollenstreek! Vakantie in Nederland begint in de Bollenstreek. Ontdek Nederland vanuit onze mooie streek. Of je nu een dagje, een weekend of voor een langere tijd naar de Bollenstreek komt. De Bollenstreek zal je positief verrassen!

Genieten tussen strand en stad

De Bollenstreek ligt centraal in Holland
De Bollenstreek ligt centraal in Holland

De Bollenstreek is gelegen aan de brede kuststrook in het midden van de Randstad. Rondom de streek liggen historische steden zoals Amsterdam, Haarlem, Delft, Den Haag, Leiden. Door de centrale ligging is de Bollenstreek een ideale uitvalsbasis om te genieten van een vakantie in Nederland.

Door de gezonde zeelucht en de rust merk je dat je je weer snel opgeladen voelt. Er zijn uitgebreide fiets-, vaar-, en wandelmogelijkheden en je kan op bezoek bij verschillende boerderijen waar je kan zien hoe (h)eerlijke streekproducten zoals kaas, bloemen en fruit worden gemaakt.

Strand & duinen in Nederland

Strand en duinen in Nederland

Het brede zandstrand is in door National Geographic uitgeroepen tot een van de 21 mooiste stranden ter wereld! Geniet van een heerlijk ontbijt, lunch of diner met uitzicht op zee bij een van de vele strandpaviljoens. Wil je wakker worden met het geluid van de zee? Dat kan in een van de leuke strandhuisjes op het strand.

Het strand grenst direct aan een schitterend natuurgebied, de duinen. De uitgestrekte duingebieden zijn uniek in Nederland. Kom oog in oog te staan met een hert of vos. De rust, de wijdse uitzichten, de wilde dieren en het unieke duinlandschap zorgen gegarandeerd voor een unieke ervaring.

Bloemenvelden in Nederland

Keukenhof hotel arrangement

De bloemenvelden zijn het bekendste symbool van de Bollenstreek. Al ruim 400 jaar zijn de bloemenvelden een trekker voor bezoekers van over de hele wereld. De afgegraven duinen bleken namelijk precies de juiste ingrediënten te hebben om de beste kwaliteit bloembollen te kweken. De Bollenstreek is zo uitgegroeid tot het centrum van de wereldwijde bloemenbollenhandel. Naast de bloeiende bloemenvelden zijn ook het bloemenpark Keukenhof en het Bloemencorso Bollenstreek populair.

Minder bekend is dat vanaf augustus de Bollenstreek weer in bloei komt. Zomerbloemen zoals Dahlia’s zijn dan te bewonderen bij verschillende kwekerijen.

Polders & plassen in Nederland

Kaag eiland

Het grootste polder en plassengebied van Nederland, ook wel het Groene Hart van Nederland genoemd, ligt direct naast de Bollenstreek. De polders zijn het meest molenrijke gebied van Nederland en er zijn veel kleinschalige boerderijen te vinden. De watersporter kan zich helemaal uitleven op de grote meren maar ook voor de minder geoefende watersporter is het heerlijk om eens te gaan varen om dit bijzondere stukje Holland te ontdekken vanaf het water.

De mooiste steden in Nederland

Haarlem

Wil je een dagje naar een stad? Door de centrale ligging van de Bollenstreek ben je snel bij een van de historische steden in de randstad en geweldige attractieparken, musea en dierentuinen.

Geschikte accomodaties voor iedereen

De Bollenstreek heeft een ruim aanbod aan accomodaties. Van luxe 5 sterren hotels tot heerlijke vakantieparken.

Hotels & Bed & breakfasts

Heerlijk luxe genieten doe je in een van de vele hotels en Bed & breakfast gelegenheden in en rondom de Bollenstreek. Vaak inclusief een lekker ontbijtje en met elke dag een opgemaakt bed. Wil je direct aan het strand je vakantie vieren of wil je logeren op de boerderij?

Vakantieparken & campings

Een weekend, midweek of week even helemaal weg met het gezin kan natuurlijk ook. Hieronder onze selectie van de leukste vakantieparken en campings voor een top vakantie met kinderen.

Bekijk hier het aanbod aan vakantieparken

Evenementen

Jaarlijks worden er leuke evenementen georganiseerd in de Bollenstreek en omgeving. Check onze UitAgenda voor de actuele evenementen. Hieronder hebben we een aantal top evenementen uitgelicht:

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page