Dagje uit in de zomervakantie

Home / Blog / Tips voor een dagje uit in de zomervakantie

 

De zomervakantie is met maar liefst 6 weken de ideale periode om te genieten van een dagje uit. Wij geven je graag leuke tips voor een dagje uit in de Bollenstreek en omgeving.

De zomervakantie 2024:

  • regio Midden: 13 juli t/m 25 augustus 2024
  • regio Noord: 20 juli t/m 1 september 2024
  • regio Zuid: 6 juli t/m 18 augustus 2024

Waar heb jij zin in vandaag? Plezier in een pretpark? Een gaaf en leerzaam museum? Of ga je liever voor iets actievers…? Hieronder hebben we enkele tips verzameld. Nog niet genoeg inspiratie gekregen? Kijk dan bij al onze dagje weg tips.

Doe een fietsroute en bezoek het Dahlia Festival

De Bollenstreek is ideaal om per fiets te verkennen. Maak een fietstocht door de bossen, duinen en het strand en bezoek gezellige, pittoreske dorpjes. Vergeet ook zeker niet het Dahlia Festival te bezoeken, waar je kunt genieten van de kleurrijke dahlia’s in volle bloei. Bekijk hier de diverse fietsroutes in de Bollenstreek.

Dahlia showtuin CNB

Varen op de Kaag of door Leiden

Liever op het water dan op de fiets…? Wij raden je aan eens een bootje te huren, waarbij je de Kaag verkent of een tocht door de grachten van het historische Leiden maakt. Zelf varen is een ontspannen manier om de omgeving te verkennen en te genieten van de mooie natuur en bezienswaardigheden in onze streek!

Touren met een E-scooter

Houd je wel van een beetje actie en wil je de streek op een snelle en leuke manier verkennen? Huur dan een e-scooter en tour door de Bollenstreek! Een geweldige manier om veel te zien, zonder dat je je al te veel hoeft in te spannen. Meer informatie

Zelf zomerfruit plukken

Bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers kun je de hele zomer door zelf fruit plukken, zoals aardbeien, bramen en frambozen. Een leuke ervaring voor jong en oud. Maak na afloop eigengemaakte jam of verwerk het zelfgeplukte fruit in een dessert. Als dat geen smullen wordt…! Meer informatie

Cultuur snuiven in een van de musea…

De Bollenstreek heeft diverse musea die een bezoekje waard zijn. Ontdek bijvoorbeeld de wonderen van het menselijk lichaam bij CORPUS Experience in Leiden, leer alles over ruimtevaart bij Space Expo of ga langs bij het LAM-museum in Lisse, waar het vooral om de kunst van het eten en consumeren gaat. Dagje naar de hoofstad…? Dan kun je helemaal je hart ophalen als het om musea gaat. Op deze pagina vind je allerlei tips voor musea in Amsterdam.

Space expo Museum Noordwijk

Speeltuinen en attractieparken

Voor gezinnen met kinderen zijn er heel veel opties. Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa, biedt urenlang speelplezier. Voor een dag vol geschiedenis en avontuur kun je naar Archeon, waar je terug in de tijd reist. In attractiepark Duinrell staan je spannende attracties en een geweldig waterpark te wachten. Waar ga jij naartoe deze zomer…?

Stranddag in Noordwijk

Wat is een zomer zonder een dagje strand…? In plaatsen als Noordwijk en Katwijk kun je genieten van zon, zee en strand. Maak je dag in Noordwijk extra speciaal met een ritje in het reuzenrad, dat een prachtig uitzicht biedt over de kustlijn en sluit de dag af met een diner in een van de gezellige strandtenten.

Bezoek een van de gezellige markten

Ook deze zomer worden er weer diverse gezellige markten georganiseerd in de streek. Denk bijvoorbeeld aan de toeristenmarkt op de dinsdagen in Katwijk en de zomermarkten op de woensdagen in Noordwijk aan Zee. Op deze pagina vind je een overzicht van alle markten in de Bollenstreek.

Zwemplezier

Tijdens warme zomerdagen kun je voor wat verfrissing prima terecht bij een van de vele zwembaden in de regio. In Hillegom is zwembad De Vosse (buitenbad) een aanrader. Ook zwembad De Waterkanten in Lisse, zwembad Binnenzee in Noordwijk en zwembad Aquamar in Katwijk zijn uitstekende opties voor een dag vol waterpret. Wil je helemaal los gaan qua glijbanen, dan mag je het Tikibad natuurlijk niet overslaan!

Tikibad buitenbad Duinrell

Voor meer tips en informatie over evenementen deze zomer, bekijk de Uitagenda op bollenstreek.nl. Hier vind je een uitgebreid overzicht van alles wat er te doen is in de regio, zodat je geen enkel evenement hoeft te missen. Op onze pagina met Bollenstreek Deals vind je ook nog eens een hoop tips voor een betaalbaar dagje uit in en rondom de streek.

Geniet van je zomer in de Bollenstreek!

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page