niet door de bloemenvelden lopen

Home / Blog / Waarom je NIET door de bollenvelden moet lopen

 

Als de bloemenvelden volop bloeien zien we regelmatig dat bezoekers, op zoek naar een mooie bloemenfoto, dwars door de bloemenvelden lopen (of zelfs fietsen). Hoewel dit vaak mooie foto’s oplevert kunnen de gewassen beschadigen.

De bloemen en bollen kunnen worden vertrapt en doordat de mensen de gehele dag door verschillende velden lopen kunnen er gemakkelijk ziektes en plagen worden overgebracht. Zowel schimmels, bacteriën, maar ook tripsen (insecten -red.) kunnen veel schade aanrichten. De velden lopen veel schade op, die kosten de teler weer veel geld.

Veel bezoekers laten zich niet afschrikken door bordjes of afzettingen en zodra er een de bloemenvelden inloopt volgen er vaak (veel) meer. Toch adviseren wij bezoekers NIET door de bloemenvelden te lopen uit respect voor de professionele telers.

Foto’s maken bij pluktuinen of bloemenattracties.

Uiteraard kan je wel foto’s maken vanaf de rand van de bloemenvelden en wil je toch een foto tussen de bloemen dan zijn er in de Bollenstreek gelukkig steeds meer locaties waar je als bezoeker mooie foto’s mag maken en zelfs rondleidingen kan krijgen over de werkzaamheden binnen een bloembollenbedrijf.

Op onze flowermap.nl staan verschillende bloemenattracties waar je terecht kan voor geweldige bloemenfoto’s. Je herkent ze aan de oranje iconen op de kaart.

Tips voor een bezoek aan de bloemen van Nederland

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page