Home / Winkelen in de Bollenstreek / Winkelgebieden / Winkelgebied Dorpshart Lisse

Winkelgebied Dorpshart Lisse

In het centrum van Bloemendorp Lisse ligt het Dorpshart. Dit winkelgebied kenmerkt zich door de gezellige dorpse sfeer en het veelzijdige aanbod aan winkels en restaurants. Van grote ketens tot kleine specialistische winkels, je vindt het in Dorpshart Lisse. Ook voor streekproducten zijn er vele verrassende winkels. Dorpshart Lisse is het grootste winkelgebied van de Bollenstreek.

Het centrum is verdeeld in een aantal gebieden.

Winkelcentrum Blokhuis

Het Blokhuis is de plek waar u de grote ketens kunt vinden. Van Hema, ICI Paris, Bart Smit, Blokker, Nelson tot Albert Heijn ze zijn allemaal gelegen in het Winkelcentrum Blokhuis.

Winkelstraat Kanaalstraat

De Kanaalstraat verbindt alle onderdelen van het centrum van Lisse met elkaar. Dit is ook de straat die u richting Keukenhof leidt. In de Kanaalstraat vindt u vele winkels van ketens als C&A en BCC maar juist ook unieke winkelformules die u alleen in Lisse zult aantreffen.

Heereweg

De Heereweg is een van de oudste straten van Lisse. Hij doorkruist de Kanaalstraat en kenmerkt zich door een afwisselend aanbod van zelfstandige winkels en leuke restaurantjes en cafe’s. Aan deze straat vindt u ook Hotel de Duif en B&B De Vier Seizoenen en B&B Madeleine.

Dorpsplein ‘t Vierkant

Het gezellige Dorpsplein ‘t Vierkant heeft vele restaurants met heerlijke terrassen waar u van de zon kunt genieten tijdens een culinaire verrassing. Op het plein worden veel evenementen georganiseerd en is er altijd wat te beleven.

Museum de Zwarte Tulp

Aan het Dorpsplein ‘t Vierkant is ook het Museum de Zwarte Tulp gevestigd. Dit museum leert u van alles over de geschiedenis van de bollenteelt. Dit museum wordt momenteel verbouwd en zal eind juni 2015 zijn deuren weer openen.

Koopavond in Dorpshart Lisse

In het centrum van Lisse is het op donderdagavond koopavond. De meeste winkels zijn dan tot 21.00 uur geopend.

Koopzondag in Lisse

De meeste supermarkten zijn elke zondag geopend. Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Dorpshart Lisse en zijn vele winkels geopend. Uiteraard zijn de meeste restaurants ook geopend op zondag. In de zomer is er elke zondag vanaf 15.00 uur Zomerpop op ‘t Vierkant.

In Dorpshart Lisse kunt u gratis parkeren

Gratis Parkeren in Dorpshart Lisse

In het centrum van Lisse kunt u gratis parkeren met een parkeerschijf. De parkeerzone voor parkeren met een parkeerschijf is beperkt tot 2 uur parkeren. Wilt u langer parkeren dan kunt u net buiten de parkeerzone parkeren waar u de hele dag gratis kunt parkeren.

Interessante links

Website Dorpshart Lisse

Horeca Lisse

Museum de Zwarte Tulp