Home / Blog / Bloei update en verwachting bloemenvelden – 29 maart 2018

 

Het koude weer zorgt ervoor dat de velden maar langzaam kleuren. Maar de kleuren komen momenteel wel op de velden.

Naast het geel, wit en paars hebben we inmiddels ook al de eerste hyacinten en tulpen gezien.

De bloemenvelden lopen door de koud ongeveer 2 weken achter op de ‘normale’ bloei. Hierdoor zijn de Bloemen Mozaïek wedstrijden in Lisse en De Zilk een week naar achteren verplaatst omdat er anders niet genoeg bloemen zijn om de mozaïeken mee te maken.

Het paasweekend is een mooi moment om de bloemenvelden te komen bekijken. Elke week ziet de Bollenstreek er anders uit in het voorjaar. Hieronder een aantal foto’s van de bloemenvelden rondom de Flower Tour fietsroute.

Verwachting

De aankomende week ziet er weerbeeld er goed uit. Zon en regen wisselen elkaar af en de temperatuur blijft rond de 10 graden overdag. De bloei zal hierdoor op ‘normale’ tempo verder gaan. Zodra de zon doorkomt en de temperaturen stijgen kan het snel gaan met de bloei van de bloemen. Hou onze website en facebook pagina in de gaten voor de laatste updates.

Keukenhof

Keukenhof is inmiddels een week open. De bloei in het bloemenpark ligt ook achter bij de normale bloei.  Bij de indoor bloemenshows zijn vele soorten bloeiende bloemen te bewonderen. Buiten in het park zijn de eerste narcissen, crocussen en vroege tulpen in bloei.

Flower Map

Benieuwd naar hoe de bloemenvelden er nu uitzien? Check de Flower map en zie van verschillende bloemenvelden recente foto’s. De flower map richt zich op de bloemenvelden rondom Keukenhof en hoort bij de fiets- en wandelroute Flower Tour. Met deze fiets/wandelroute zie je langs een route van 15 kilometer de mooiste bloemenvelden rondom Keukenhof.

Tips voor een bezoek aan de bloemen van Nederland

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page