kindermusea,archeon,tickets archeon korting,museum leuk voor kinderen

Home / Blog / Leuke kindermusea in en rondom de Bollenstreek

 

Er zijn zoveel leuke musea te vinden in en rondom de Bollenstreek. Wil je weten welke musea leuk zijn voor kinderen? In dit blog geven we je vijf tips voor leuke kindermusea.Kindermusea 1: Space Expo (Noordwijk)

Kinderen die gefascineerd zijn door alles wat met ruimtevaart te maken heeft, kunnen hun hart ophalen bij Space Expo. Hier leer je niet alleen alles over de geschiedenis van de ruimtevaart; ook kun je volop dingen doen. Zo kun je een echte meteoriet aanraken, en de Soyuz capsule van André Kuipers bekijken. En heb je je wel eens afgevraagd wat een astronaut eet en hoe hij slaapt? Bij Space Expo ga je dit allemaal ontdekken! Meer informatie vind je hier.

Kindermusea 2: Corpus (Oegstgeest)

In dit museum maak je een reis door de mens. Je gaat bij de knie het lichaam in en komt aan het eind van de reis bij de hersenen weer naar buiten. Super interessant om eens te zien en mee te maken. In museum Corpus kun je ook leuke testjes doen en uitdagende games spelen. Kortom: leuk om eens te bezoeken! Hier vind je meer informatie over museum Corpus.

Tip kindermuseum 3: Archeon (Alpen aan den Rijn)

Zelf zijn wij hier laatst met onze kids geweest en ze vonden het geweldig. Op het moment dat je hier binnenstapt, maak je een reis terug in de tijd. Je waant je in de prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen en leert alles over het leven van toen. Ook kunnen kinderen aan de slag met het maken van spulletjes. Zo kunnen ze onder meer een Romeinse speld en een kaars maken van bijenwas. maken. Koop hier je tickets Archeon met korting.

Tip kindermuseum 4: Naturalis (Leiden)

Bij dit museum moeten wij zelf altijd denken aan Freek Vonk. Hij is namelijk als wetenschapper verbonden aan leuke en leerzame museum, waar alles draait om de natuur. Momenteel wordt Naturalis verbouwd en de verwachting is dat de deuren van het museum vanaf 31 augustus 2019 weer geopend zijn. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om het vernieuwde Naturalis te gaan bekijken! Meer informatie over Naturalis vind je hier.

Kindermusea 5: Schiphol ‘Behind the Scenes’

Schiphol is natuurlijk geen museum, maar de ‘Behind the Scenes’ tour is wel echt een leuk uitje met het gezin. Deze tour brengt je op allerlei plaatsen achter de schermen bij Schiphol. Je komt op plekken waar je anders niet mag komen. Denk bijvoorbeeld aan de brandweer, de sneeuwvloot en de grote hangars. Na afloop van de tour krijg je een echt diploma, als bewijs dat je een echte Schiphol-kenner bent! Reserveer hier je tickets.

Wil je nog meer tips voor leuke kindermusea? Lees dan hier verder. 
Share this page