Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tips voor Koningsdag 2023 in de Bollenstreek

27 april 07:00 23:30

Koningsdag oranje tulpen

Op 27 april is het weer Koningsdag in Nederland. Wil je Koningsdag op een Hollandse manier vieren? Kom dan gekleed in het oranje, rood, wit en blauw naar de Bollenstreek en geniet van de bloeiende tulpenvelden, het strand en de duinen. Het beloofd weer een ouderwets gezellige Koningsdag te worden.

Koningsdag in de Bollenstreek dorpen

Eindelijk kan Koningsdag weer op de ouderwets gezellige manier gevierd worden. Vrijmarkten, kinderspelletjes en nog veel meer activiteiten worden in de verschillende dorpen in de Bollenstreek georganiseerd. Hieronder de websites met activiteiten per dorp:

Samen Koningsdag vieren zal dit jaar weer als vanouds zijn!

We hopen dat u met ons deze bijzondere dag gaat meevieren!

07.00-08.00 uur  Taartenactie – steek de vlag uit.
Steeds meer inwoners steken de vlag uit op Koningsdag. Wappert de Nationale Driekleur ook bij u op deze feestdag vanaf 07.00 uur, dan maakt u kans op één van de vijfentwintig taarten die verspreid over het dorp zullen worden aangeboden. Laat Lisse op Koningsdag één vlaggenzee zijn en maak van uw straat een Oranjestraat!

08.15-08.30 uur   Klokgelui van Lissese kerken.
De klokken van enkele Lissese kerken laten u weten dat het Koningsdag is.

08.30-08.45 uur   Intrade vanaf de toren van de St. Agathakerk.
Trompetters van Da Capo spelen feestelijke inleidende muziek voor Koningsdag 2022.

09.00-09.15 uur  Aubade op het Raadhuisplein.
In aanwezigheid van het Gemeentebestuur, het Oranje-comité en hopelijk zeer veel belangstellenden zal de Nationale Driekleur worden gehesen. Na het welkomstwoord van de Burgemeester klinkt het ‘Wilhelmus’. Vervolgens speelt het Harmonieorkest Da Capo navolgende oudhollandse liedjes: De Zilvervloot; Hollands Vlag en Land van Maas en Waal (Jan Klaassen de Trompetter).

Ter afsluiting is er voor alle aanwezigen koffie, thee of limonade. Scouts van de Lisser Kaninefaten verlenen hun medewerking.

09.15-09.45 uur  Concert harmonieorkest Da Capo.
Op het Raadhuisplein verzorgt het Harmonieorkest van Da Capo een concert met muziek passend bij deze feestelijke dag.

09.30-14.30 uur  Kinderrommelmarkt.
Het marktterrein bestaat uit Heemskerkplein-Heereweg-Raadhuisplein-Schoolstraat-Hobahostraat

(gedeeltelijk). Deelname gratis; voorinschrijving niet nodig; de verkoop van drank- en etenswaren is niet toegestaan! Ook alle vormen van commerciële verkoop zijn verboden!

Zijn niet alle spullen verkocht? Medewerkers van de Stichting Kringloop Centrum Bollenstreek staan gereed om de resterende materialen in ontvangst te nemen op het adres Vennestraat 10, Lisse, telefoon: 06-15452289.

10.00 uur  Oudhollandse spelletjes in De Engel.
Kinderen t/m 14 jaar kunnen vlaggetje steken, was ophangen, zaklopen en poortjes voetballen. Deelname gratis. Bij slecht weer wordt er bingo gespeeld. De kinderspelen in De Engel worden georganiseerd door Speeltuinvereniging Kindervreugd. 

 09.30-12.30 uur  Kinderspelen op speelplaats in de Schoolstraat.
Voor de kleinere kinderen zijn er heel veel leuke dingen te doen. Voor de deelnemertjes is er  limonade; voor de begeleiders koffie of thee. Deelname is gratis. De kinderspelen vinden plaats op het schoolplein van basisschool De Akker. Het geheel staat onder leiding van de Scoutinggroep Shawano’s.

10.00-19.00 uur  Nostalgische kinderkermis op het Raadhuisplein.
Deze kleinschalige, maar gezellige kermis is een genot voor kinderen, ouders, oma´s en opa´s. De attracties staan opgesteld op het Raadhuisplein. Ouderwetse lekkernijen zijn te koop in een gebak- en in een snoepkraam. Voor slechts € 1,50 is er vermaak in een zweef-, draai- of bootjesmolen. Ook kun je ‘touwtje trekken’ en is er een ‘schiettent’.

11.00-15.00 uur  Familieprogramma.
Vanaf een groot overdekt podium op het Raadhuisplein. Presentatie Denis Wassenaar.

Een gevarieerd programma met zang, dans- en sportdemonstraties en een quiz voor kinderen. In de middaguren optredens van de bekende plaatselijke zanger Ronald de Lijzer en de grote finale met Kitty & Jan.

Tussen de diversen optredens door zal Denis op een interactieve maar vooral ludieke wijze het publiek bewegen tot een vrolijk oranjefeestje

12.00-13.30 uur Demonstratie vrijwillige brandweer Lisse.
Wil je later brandweerman of -vrouw worden? Kom dan oefenen met een echte waterspuit! De demonstratie vindt plaats in de Hobahostraat. 

12.00 -14.00 uur Ponyrijden hoek Schoolstraat-Haven.
Helaas zal het ponyrijden dit jaar niet door kunnen gaan, wel zullen er pony’s aanwezig zijn in het kader van hun 12,5 jarig bestaan. De pony’s kunnen geaaid worden en een donatie wordt op prijs gesteld. .  

13.00-14.00 uur Start Familiefietstocht door de regio 
De RTV De Bollenstreek heeft een fietsroute van circa 25 km uitgezet in de regio.

Het inschrijfgeld is € 1,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. De start en finish zijn in het gezellige clubgebouw van de RTV aan de Spekkelaan (telefoon 412865), alwaar u vooraf en na afloop nog een consumptie kunt nuttigen. Voor actuele informatie zie www.rtvdebollenstreek.nl.

Alle deelnemers ontvangen een herinneringslintje, maar dan moeten ze wel uiterlijk 16.30 uur binnen zijn.

13.00-17.00 uur  Jeu de Boules Oranjetoernooi.

De Jeu de Boules vereniging Les Boules Fleuries organiseert op haar accommodatie aan de Gerard Doustraat 52 een toernooi voor doubletten (teams van twee personen) in de categorieën verenigings-spelers en recreanten. Er worden 3 ronden gespeeld van ongeveer een uur. De inschrijfkosten zijn € 5,00 per team. Bruikleen van boules is mogelijk tegen betaling van ‘statiegeld’.

Inschrijving uitsluitend per e-mail (wedstrijdzaken@lesboulesfleuries.nl). Maximaal 60 teams kunnen deelnemen. Spelers moeten zich uiterlijk 12.45 uur melden bij de wedstrijdleiding. Zie ook www.lesboulesfleuries.nl

Op Koningsdag ontvangen alle bewoners van Woon- en Zorgcentrum Rustoord en Berkhout een Oranje groet in de vorm van een plantje.

DE HORECA RONDOM ’T VIERKANT ORGANISEERT NAVOLGEND MUZIKAAL PROGRAMMA:

14.30-18.30 uur  Livemuziek: Run4Cover op ’t Vierkant, toegang gratis.

Met 6 gepassioneerde muzikanten, een dijk aan feesten en ervaring is Run4Cover al jaren een begrip in de Nederlandse muziekwereld.

Een optreden van de band Run4Cover betekent feest met non-stop hits van de 50’s tot nu. In hoog tempo vliegen medleys en mash-ups van meer dan 100 superbekende nummers je om de oren. Meezingers, fijne dansplaten, stevig rocken, guilty pleasure en lekker fout…. Het komt allemaal langs.

Met Run4Cover is één ding zeker: het dak gaat eraf…!

Dinsdag 26 april

21.00 uur – Koningsnacht
In Café van der Geest is er volop muziek met optredens van René Karst en Immer Hansi. Toegang vanaf 18 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de bar.   

Koningsdag woensdag 27 april

7.00 uur – Feestelijk vlagvertoon
Natuurlijk vragen we ook in 2022 weer aan alle inwoners van Noordwijkerhout om op Koningsdag vanaf zonsopgang, 6.15 uur tot zonsondergang om 21.00 uur, onze Nationale driekleur uit te hangen. En omdat we de verjaardag van onze Koning vieren mag dit mét Oranje Wimpel. Dan gaan wij, enkele bestuursleden van de Oranjevereniging, voor dag en dauw uit de veren om maar liefst 30 enthousiaste ‘Vlaggers’, die open doen als wij aanbellen, verblijden met een heerlijk stuk gebak van Bakkerij van Eeden.
Zorg ervoor dat in ieder geval om 7.00 uur uw vlag buiten hangt en u thuis bent want zo’n heerlijke verrassing wilt u natuurlijk niet mislopen. Wie weet heeft u gebak bij de koffie.
Deze lekkernij wordt u aangeboden door Hogervorst mechanisatiebedrijf, Bakkerij van Eeden en de Oranjevereniging.

8.00 tot 15.00 uur – 60ste Koningsmarkt
Traditiegetrouw organiseert Scouting Bosgeest dit jaar weer de ouderwets gezellige Koningsmarkt. Rondom de Witte Kerk verkopen zij mooie spullen in de categorieën: boeken, platen, keuken, kleren, speelgoed, curiosa, glas, blik, klein-meubelen, knuffels, elektrische apparaten en nog veel meer! De opbrengst wordt door de jeugdgroep gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis en uitbreiding van het spelaanbod. Alle medewerkers zijn vrijwilligers bij deze markt. Kom lekker snuffelen in de meer dan 50 kramen waar alle mogelijke spullen zijn uitgestald. Kortom vermaak je rondom de tuin van de Witte Kerk!

10.30 uur – Muzikale Koningsdag in Munnekeweij
In Topaz Munnekeweij wordt de live muziek deze Koningsdag verzorgd door Daan de Mooij onder muzikale begeleiding van Eric Diepstraten. Zing gezellig mee met de bekende liedjes.
Deze ochtend is speciaal voor de bewoners van Munnekeweij. In de Tuinkamer is de ontvangst met koffie/thee met wat lekkers. 

11.00 uur – Koningspop
Ook dit jaar verzorgt de Oranjevereniging in samenwerking met Het Feest van Harry een muzikale feestdag. Vanaf het podium in de tuin van de Witte Kerk zullen een aantal Noordwijkerhoutse bandjes voor u optreden. Muziek blijft een hoofdrol spelen en door onze DJ wordt alvast een opmaat gemaakt naar de volgende band. Het wordt dus weer een feest voor ons, Noordwijkerhouters.
RA Sound & Light zal ook dit jaar weer voor de technische ondersteuning zorgen. Deze hele dag is alleen mogelijk met de steun van vele (horeca)-ondernemingen uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek. 

Nieuw !!

Vanaf 11.00 uur – Golf op zijn Durps, start vanaf De Brink
Straatgolf is het spel dat op dit moment de potentie heeft om de snelst groeiende bezigheid van Nederland te worden.
Straatgolf is te beoefenen door jong en oud. De belangrijkste elementen van gezelligheid zijn nog altijd, een beetje actie, beetje relaxen, lekker lachen en toch ook dat stukje sensatie. Straatgolf heeft al deze elementen in zich.
Als pilot dit jaar gaat de Oranjevereniging Noordwijkerhout dit ook in ons mooie dorp organiseren.
Vanaf 11.00 uur zal er gestart worden op De Brink. Daar zullen wij de eerste uitleg geven en jullie de benodigde materialen, een speciale ‘golfclub’ met natuurlijk een aangepaste bal, meegeven.  Er wordt gestart bij hole 1. Dit jaar zullen er 12 bijzondere holes op diverse locatie in het dorp bespeeld kunnen worden.
Te veel verklappen doen we niet, wel zijn we zelf heel enthousiast en hopen u 27 april te zien.
Wel graag vooraf aanmelden.  Aangezien er achter elkaar gestart zal worden is het voor ons het handigste u een starttijd te geven.
Wilt u zich inschrijven? Klik hier…
Het inschrijfgeld betreft € 5,50 en voor donateurs € 4,00.
De spelregels:
Om het leuk te houden zijn er verschillend soorten holes dit kan een voorwerp zijn, maar ook gewoon een stip. Het maakt het alleen maar verrassender.
De club is de bekende boerenklompclub en op sommige holes zal er een aangepaste club zijn.
De bal is van zacht materiaal om ongelukken te voorkomen.
Op de holes spelen max. 4 personen. Iedere persoon slaat de bal vanaf het afslagpunt. Indien de bal echt niet te spelen is, mag de bal een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de volgende hole komt, het kost de speler wel een strafslag.
Om niet te veel stagnatie te krijgen mag een speler er maximaal 8 slagen over doen. Bij de 9 de slag wordt bal opgepakt en zet men 8 slagen.
Voorwaarden om te spelen en overige regels:
•  Alle deelnemers spelen Straatgolf op eigen risico.
•  Deelnemers houden rekening met het overig wegverkeer en behoren zich aan de geldende verkeersregels te houden.
•  Kruisingen gaat men niet spelend over.
•  Er wordt gespeeld op openbaar terrein. Wij gaan er vanuit dat daar rekening mee wordt gehouden zodat overlast voor anderen wordt voorkomen.
•  Afval dient te worden weggegooid in de prullenbakken.

Succes en veel plezier !!

Voor de echte golfliefhebbers is er op Golfbaan Tespelduyn, golfen voor het goede doel: De Honingraat.
Meer informatie: https://golfbaantespelduyn.nl/koningsdag

14.00 uur – KoningsBingo in Puyckendam
In het Ontmoetingscentrum van Puyckendam zullen de ballen voor de bingo gaan rollen. In de pauze wordt een Gezellige Quiz gespeeld. Zorg dat u erbij bent. De entree voor deze geheel verzorgde middag, inclusief bingo en een quiz bedraagt € 5,00. De zaal is open vanaf 13.00 uur. De Oranjevereniging biedt u de koffie/thee met wat lekkers en een drankje met een hapje aan. Samen met hulp van de vrijwilligers van de SOP wordt u vermaakt. Inwoners van Noordwijkerhout van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom.

Nieuw !!

14.00 uur – Koningsdrive in De Parade
De Oranjevereniging Noordwijkerhout organiseert op Koningsdag, 27 april, de ‘Koningsdrive’.
In januari is de Midwinter Oranjedrive helaas niet doorgegaan. Voor de enthousiaste klaverjasser hebben we daarom besloten dit jaar de ‘Koningsdrive’ te organiseren.
Er zal worden geklaverjast op z’n Rotterdams. Iedereen kan individueel meedoen. Geen teams.
De prijzen jaja… vleesbonnen en lekkere worsten ontbreken nu ook niet. Als kers op de taart is er de loterij.
In de donateursloterij zijn ook  taarten van de partij. Neem wel uw donateurskaart mee om mee te dingen naar deze extra prijzen! Niemand gaat met lege handen huiswaarts.
U bent van harte welkom in De Parade aan de Van der Weijdenlaan 2a in Noordwijkerhout.
De zaal is open vanaf 13.15 uur. De wedstrijd start om 14.00 uur.
U wordt ontvangen met een gratis kopje koffie/thee. Tijdens de 3 te spelen hekjes wordt rondgegaan met een schaal hapjes.
Inschrijven? Klik hier…
In het Victorhuis en in De Maasgaarde zal vooraf een intekenlijst liggen voor de plaatselijke klaverjassers.
U kunt Inschrijven of intekenen tot 20 april. Het inschrijfgeld bedraagt € 8,00.
Bij voorinschrijving is voor donateurs het inschrijfgeld  € 6,00.
Indien er nog plaatsen vrij zijn is inschrijven op 27 april aan de deur mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt dan voor iedereen € 10,00.
Bent u nog geen donateur? Dan kunt u natuurlijk donateur worden. Dit kan via deze site maar ook op de middag zelf. Voor maar € 7,50 per jaar speelt u dan mee voor een taart en steunt u tevens de Oranjevereniging.
Dus kom gezellig met uw partner, kaartmaat of vriendenclub en beleef de Koningsdag met vele andere enthousiaste klaverjassers.

Katwijk heeft op 27 april weer een groot aantal leuke activiteiten voor Koningsdag. De activiteiten zijn voor jong en oud. Er is o.a. een kermis, vuurwerk op de boulevard, kindervrijmarkt en nog heel veel meer.

08.00 uur:           Met vlag en wimpel een Koningsdagtaart winnen. 
09.00 – 11.30:    Uitreiken traktatie, want iedereen die jarig is mag trakteren (Ook in de middag van 14.00 – 15.45 uur  locatie: Raadhuisplein)

09.00 uur:           Jeugdvrijmarkt rondom het Raadhuisplein

 1. Het is gezellig en dat blijft het met het volgen van de 10 spelregels in acht te nemen. Het vrijmarktterrein is niet voor 07.00 uur beschikbaar
 2. Aan- en afvoer van de spullen per auto is niet mogelijk
 3. De jeugdvrijmarkt sluit uiterlijk om 12.15 uur
 4. Handel door volwassenen is onder geen beding toegestaan
 5. Geen plaatsen innemen buiten het aangegeven gebied
 6. Loterijen uitsluitend met vergunning
 7. Geluidsinstallaties/Mechanische muziek zijn niet toegestaan
 8. Bereiden en verkoop van etenswaren alleen met vergunning en volgens de regels van de keuringsdiensten
 9. Het is verplicht het eigen afval op te ruimen
 10. Aanwijzingen van het comité altijd opvolgen

09.30 uur:           Officiële ontvangst op het Bestuurscentrum
09.45 uur:           Koningsconcert Harmonieorkest  St. Cecilia  op het Raadhuisplein.
Het orkest spelen feestelijke nummers.
10.00 uur:           Aubade voor het Bestuurscentrum Koffie met koek – Limonade
10.25 uur:           Vervolg Koningsconcert Harmonieorkest St. Cecilia
12.15 uur:           Sluiting Jeugdvrijmarkt (verplicht eigen rommel opruimen)
13.30 – 16.30:    Thema spelmiddag ‘Koninklijk Ommetje”
Op het Raadhuisplein en op de parkeerplaatsen van de Klaproos en Jacoba van Beierenhof.
13.30 :                  Opening door Ton Wolvers Voorzitter Oranje Vereniging Voorhout
13.30 -14.00:     Poppenkast door toneelvereniging Cultuur Verheft 
                                Voorstelling 1
13.30 – 16.30:   IJvents Springkussens
13.30 – 16.30:    Rondritjes rijden met de wintersport Trein
14.30 -15.00:     Poppenkast door toneelvereniging Cultuur Verheft 
                                Voorstelling 2
14.30 – 16.00:    Ponyrijden
15.30 – 16.30     Lenteconcert in Boerhaavetuin           
16.30 uur:       Sluiting

08.00 uur:           Met vlag en wimpel een Koningsdagtaart winnen. 
09.00 – 11.30:    Uitreiken traktatie, want iedereen die jarig is mag trakteren (Ook in de middag van 14.00 – 15.45 uur  locatie: Raadhuisplein)

09.00 uur:           Jeugdvrijmarkt rondom het Raadhuisplein

 1. Het is gezellig en dat blijft het met het volgen van de 10 spelregels in acht te nemen. Het vrijmarktterrein is niet voor 07.00 uur beschikbaar
 2. Aan- en afvoer van de spullen per auto is niet mogelijk
 3. De jeugdvrijmarkt sluit uiterlijk om 12.15 uur
 4. Handel door volwassenen is onder geen beding toegestaan
 5. Geen plaatsen innemen buiten het aangegeven gebied
 6. Loterijen uitsluitend met vergunning
 7. Geluidsinstallaties/Mechanische muziek zijn niet toegestaan
 8. Bereiden en verkoop van etenswaren alleen met vergunning en volgens de regels van de keuringsdiensten
 9. Het is verplicht het eigen afval op te ruimen
 10. Aanwijzingen van het comité altijd opvolgen

09.30 uur:           Officiële ontvangst op het Bestuurscentrum
09.45 uur:           Koningsconcert Harmonieorkest  St. Cecilia  op het Raadhuisplein.
Het orkest spelen feestelijke nummers.
10.00 uur:           Aubade voor het Bestuurscentrum Koffie met koek – Limonade
10.25 uur:           Vervolg Koningsconcert Harmonieorkest St. Cecilia
12.15 uur:           Sluiting Jeugdvrijmarkt (verplicht eigen rommel opruimen)
13.30 – 16.30:    Thema spelmiddag ‘Koninklijk Ommetje”
Op het Raadhuisplein en op de parkeerplaatsen van de Klaproos en Jacoba van Beierenhof.
13.30 :                  Opening door Ton Wolvers Voorzitter Oranje Vereniging Voorhout
13.30 -14.00:     Poppenkast door toneelvereniging Cultuur Verheft 
                                Voorstelling 1
13.30 – 16.30:   IJvents Springkussens
13.30 – 16.30:    Rondritjes rijden met de wintersport Trein
14.30 -15.00:     Poppenkast door toneelvereniging Cultuur Verheft 
                                Voorstelling 2
14.30 – 16.00:    Ponyrijden
15.30 – 16.30     Lenteconcert in Boerhaavetuin           
16.30 uur:       Sluiting Themamiddag: “ Koninklijk ommetje”

Themamiddag: “ Koninklijk ommetje”

Dinsdag 26 april ’t Vossenhol
15.30 uur Fietsen versieren voor de rijwielenoptocht

Woensdag 27 april Koningsdag
06.20 uur Warmond steekt de vlag vroeg uit
10.00 uur Start Braderie
10.00 uur Versierde rijwielenoptocht met Jong Flora. Start Marijkestraat
10.45 uur Aubade na aankomst optocht en prijsuitreiking optocht bij het Oude Raadhuis
11.00 uur Ontvangst gedecoreerden in ’t Trefpunt
12.00 uur Springkussens
13.30 uur Kinderspelen Straat ter Leede
13.30 uur Speurtocht door het dorp. Formulier op te halen bij de VWF kraam en daar ook weer in te leveren.
14.00 uur Penalty schieten en Spijkerbroek hangen op het Kaakspleintje
14.00 uur Live muziek Gijs, Wouter and Friends
16.30 uur Prijsuitreikingen penaltyschieten, spijkerbroek hangen en speurtocht bij het Oude Raadhuis

Donderdag 28 april
13.30 uur Oranjeklaverjassen in ’t Trefpunt

Sassenheim heeft op 27 april weer een groot aantal leuke activiteiten voor Koningsdag. De activiteiten zijn voor jong en oud.

Kom fietsen en wandelen langs de tulpenvelden

Kom tijdens Koningsdag fietsen door de Bollenstreek en ontdek de tulpenvelden en de leuke Koningsdag activiteiten in de dorpen.

Fietsverhuur en meer

Maak je fietstocht extra bijzonder door een funfiets te huren. Ga jij bijvoorbeeld voor een tandem, een elektrische bakfiets of een elektrische scooter? Langs de bloemenroute en tulpenroute zijn meerdere fietsverhuurbedrijven gevestigd waar je terecht kan.

Bezoek Keukenhof op Koningsdag

Geniet op Koningsdag van de miljoenen tulpen in bloemenpark Keukenhof. Het bloemendorp is relatief rustig op deze feestdag. Een uitgelezen kans om te genieten van de bloemenpracht. Een bezoek is ook leuk te combineren met de Koningsdag activiteiten in een van de bollendorpen.

Vakantie rondom Koningsdag

Koningsdag is in 2022 ook een goed moment voor een ‘korte’ vakantie in Nederland. De tulpenvelden bloeien, de strandpaviljoens zijn open en hopelijk mogen ook de bloemenattracties zoals Keukenhof de poorten openen.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Gegevens

Datum:
27 april
Tijd:
07:00 – 23:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page