Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tips voor Koningsdag 2024 in de Bollenstreek

27 april 07:00 23:30

Koningsdag oranje tulpen

Op 27 april is het weer Koningsdag in Nederland. Wil je Koningsdag op een Hollandse manier vieren? Kom dan gekleed in het oranje, rood, wit en blauw naar de Bollenstreek en geniet van de bloeiende tulpenvelden, het strand en de duinen. Het beloofd weer een ouderwets gezellige Koningsdag te worden.

Koningsdag in de Bollenstreek dorpen

Eindelijk kan Koningsdag weer op de ouderwets gezellige manier gevierd worden. Vrijmarkten, kinderspelletjes en nog veel meer activiteiten worden in de verschillende dorpen in de Bollenstreek georganiseerd. Hieronder de websites met activiteiten per dorp:

Samen Koningsdag vieren zal dit jaar weer als vanouds zijn!

We hopen dat u met ons deze bijzondere dag gaat meevieren!

07.00-08.00 uur  Taartenactie – steek de vlag uit.
Steeds meer inwoners steken de vlag uit op Koningsdag. Wappert de Nationale Driekleur ook bij u op deze feestdag vanaf 07.00 uur, dan maakt u kans op één van de vijfentwintig taarten die verspreid over het dorp zullen worden aangeboden. Laat Lisse op Koningsdag één vlaggenzee zijn en maak van uw straat een Oranjestraat!

08.15-08.30 uur   Klokgelui van Lissese kerken.
De klokken van enkele Lissese kerken laten u weten dat het Koningsdag is.

08.30-08.45 uur   Intrade vanaf de toren van de St. Agathakerk.
Trompetters van Da Capo spelen feestelijke inleidende muziek voor Koningsdag 2022.

09.00-09.15 uur  Aubade op het Raadhuisplein.
In aanwezigheid van het Gemeentebestuur, het Oranje-comité en hopelijk zeer veel belangstellenden zal de Nationale Driekleur worden gehesen. Na het welkomstwoord van de Burgemeester klinkt het ‘Wilhelmus’. Vervolgens speelt het Harmonieorkest Da Capo navolgende oudhollandse liedjes: De Zilvervloot; Hollands Vlag en Land van Maas en Waal (Jan Klaassen de Trompetter).

Ter afsluiting is er voor alle aanwezigen koffie, thee of limonade. Scouts van de Lisser Kaninefaten verlenen hun medewerking.

09.15- 09.45 uur  Concert harmonieorkest Da Capo.
Op het Raadhuisplein verzorgt het Harmonieorkest van Da Capo een concert met muziek passend bij deze feestelijke dag.

09.30-14.30 uur  Kinderrommelmarkt.
Het marktterrein bestaat uit Heemskerkplein-Heereweg-Raadhuisplein-Schoolstraat-Hobahostraat

(gedeeltelijk). Deelname gratis; voorinschrijving niet nodig; de verkoop van drank- en etenswaren is niet toegestaan! Ook alle vormen van commerciële verkoop zijn verboden!

Zijn niet alle spullen verkocht? Medewerkers van de Stichting Kringloop Centrum Bollenstreek staan gereed om de resterende materialen in ontvangst te nemen op het adres Vennestraat 10, Lisse, telefoon: 06-15452289.

10.00 uur  Oudhollandse spelletjes in De Engel.
Kinderen t/m 14 jaar kunnen vlaggetje steken, was ophangen, zaklopen en poortjes voetballen. Deelname gratis. Bij slecht weer wordt er bingo gespeeld. De kinderspelen in De Engel worden georganiseerd door Speeltuinvereniging Kindervreugd. 

 09.30-12.30 uur  Kinderspelen op speelplaats in de Schoolstraat.
Voor de kleinere kinderen zijn er heel veel leuke dingen te doen. Voor de deelnemertjes is er  limonade; voor de begeleiders koffie of thee. Deelname is gratis. De kinderspelen vinden plaats op het schoolplein van basisschool De Akker. Het geheel staat onder leiding van de Scoutinggroep Shawano’s.

10.00-19.00 uur  Nostalgische kinderkermis op het Raadhuisplein.
Deze kleinschalige, maar gezellige kermis is een genot voor kinderen, ouders, oma´s en opa´s. De attracties staan opgesteld op het Raadhuisplein. Ouderwetse lekkernijen zijn te koop in een gebak- en in een snoepkraam. Voor slechts € 1,50 is er vermaak in een zweef-, draai- of bootjesmolen. Ook kun je ‘touwtje trekken’ en is er een ‘schiettent’.

11.00-16.30 uur  Familieprogramma.
Vanaf een groot overdekt podium op het Raadhuisplein. Presentatie Denis Wassenaar.

Een gevarieerd programma met een turndemonstratie van Fit, dans en liedjes uit musicals door MLX Musical en Dance en in de middaguren muzikale optredens van onder andere Svetlana, een Oekraïense zangeres met als grote finale vanaf het podium en vanaf het terras voor de Proeverij door de bekende plaatselijke zanger Ronald de Lijzer.

Tussen de diversen optredens door zal Frank op een interactieve maar vooral ludieke wijze het publiek bewegen tot een vrolijk oranjefeestje

12.00-13.30 uur Demonstratie vrijwillige brandweer Lisse.
Wil je later brandweerman of -vrouw worden? Kom dan oefenen met een echte waterspuit! De demonstratie vindt plaats in de Hobahostraat. 

12.00 -14.00 uur Ponyrijden hoek Schoolstraat-Haven.
Voor de kleinere kinderen. Een uniek fotomoment. Kosten 2 euro voor een ritje op de pony en 3 euro voor een ritje op een heus paard. De opbrengst is bestemd voor de ponyopvang te Lisserbroek.

13.00-14.00 uur Start Familiefietstocht door de regio 
De RTV De Bollenstreek heeft een fietsroute van circa 25 km uitgezet in de regio.

Het inschrijfgeld is € 1,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. De start en finish zijn in het gezellige clubgebouw van de RTV aan de Spekkelaan (telefoon 412865), alwaar u vooraf en na afloop nog een consumptie kunt nuttigen. Voor actuele informatie zie www.rtvdebollenstreek.nl.

Alle deelnemers ontvangen een herinneringslintje, maar dan moeten ze wel uiterlijk 16.30 uur binnen zijn.

13.00-17.00 uur  Jeu de Boules Oranjetoernooi.

De Jeu de Boules vereniging Les Boules Fleuries organiseert op haar accommodatie aan de Gerard Doustraat 52 een toernooi voor doubletten (teams van twee personen) in de categorieën verenigings-spelers en recreanten. Er worden 3 ronden gespeeld van ongeveer een uur. De inschrijfkosten zijn € 5,00 per team. Bruikleen van boules is mogelijk tegen betaling van ‘statiegeld’.

Inschrijving uitsluitend per e-mail (wedstrijdzaken@lesboulesfleuries.nl). Maximaal 60 teams kunnen deelnemen. Spelers moeten zich uiterlijk 12.45 uur melden bij de wedstrijdleiding. Zie ook www.lesboulesfleuries.nl

Op Koningsdag ontvangen alle bewoners van Woon- en Zorgcentrum Rustoord en Berkhout een Oranje groet in de vorm van een plantje.

DE HORECA RONDOM ’T VIERKANT ORGANISEERT NAVOLGEND MUZIKAAL PROGRAMMA:

14.30-18.30 uur  Livemuziek: Run4Cover op ’t Vierkant, toegang gratis.

Een energieke coverband gewapend met vette hits! Allstars maakt van elk feest een knalfeest!
Of het nu gaat om een bruiloft, bedrijfsfeest of ander evenement, Allstars knalt  en heeft zichtbaar plezier in het muziek maken!

De band onderscheidt zich door veelal huidige hits te spelen: Rihanna, Avicii, Bruno Mars en nog veel meer passeren allemaal de revue, met uiteraard ook hier en daar een heerlijke Classic. Extra leuk aan Allstars is dat ze standaard een top-saxofoniste meenemen voor spetterende solo’s en blazerslijnen die het geheel naar een hoger niveau tillen.

Ook dit jaar organiseert de Oranje Vereniging weer diverse activiteiten:

Woensdag 26 april
21.00 uur – Koningsnacht In Café van der Geest.

Koningsdag woensdag 27 april
7.00 uur – Feestelijk vlagvertoon
8.00 tot 15.00 uur – Koningsmarkt  rondom De Witte Kerk
10.30 uur – Lintjesfeest voor genodigden in De Witte Kerk
11.00 uur – 19.30 uur Koningspop op De Steeg
11.00 uur – Golf op z’n Durps, straatgolf
14.00 uur – KoningsBingo in Puyckendam
14.00 uur – Koningsdrive in De Parade.

Kijk voor meer info op: Programma Koningsdag Noordwijkerhout

Katwijk heeft op 27 april weer een groot aantal leuke activiteiten voor Koningsdag. De activiteiten zijn voor jong en oud. Er is o.a. een kermis, vuurwerk op de boulevard, kindervrijmarkt en nog heel veel meer.

Donderdag     27 april      Koningsdag
08.00 uur:          Met vlag en wimpel een Koningsdagtaart winnen. 
09.00 – 11.30:   Uitreiken traktatie, want iedereen die jarig is mag trakteren. Ook in de middag van 14.00 – 15.45 uur  locatie: Raadhuisplein
09.00 uur:          Jeugdvrijmarkt rondom het Raadhuisplein

  1. Het is gezellig en dat blijft het met het volgen van de 10 spelregels in acht te nemen. Het vrijmarktterrein is niet voor 07.00 uur beschikbaar
  2. Aan- en afvoer van de spullen per auto is niet mogelijk
  3. De jeugdvrijmarkt sluit uiterlijk om 12.15 uur
  4. Handel door volwassenen is onder geen beding toegestaan
  5. Geen plaatsen innemen buiten het aangegeven gebied
  6. Loterijen uitsluitend met vergunning
  7. Geluidsinstallaties/Mechanische muziek zijn niet toegestaan
  8. Bereiden en verkoop van etenswaren alleen met vergunning en volgens de regels van de keuringsdiensten
  9. Het is verplicht het eigen afval op te ruimen
  10. Aanwijzingen van het comité altijd opvolgen

09.30 uur:          Officiële ontvangst op het Bestuurscentrum
10.00 uur:          Aubade voor het Bestuurscentrum  door leerlingenorkest St. Cecilia op het Raadhuisplein ondersteunt door zang van koorleden uit verschillende koren uit Voorhout
Koffie met koek – Limonade
12.15 uur:          Sluiting Jeugdvrijmarkt (verplicht eigen rommel opruimen)
13.30 – 16.30:    Thema spelmiddag ‘Feest maak je samen”.
Voor alle bassischool kinderen zijn deze middag spelletjes waarbij ze op een leuke manier leren over feesten van verschillende culturen. Vanuit school krijgen ze een spelkaart hiervoor. Locatie: Op het Raadhuisplein en op de parkeerplaatsen van de Klaproos en Jacoba van Beierenhof.
13.30 :                 Opening door een bestuurslid van Oranje Vereniging Voorhout
13.30 -16.30:     Soundflex Caribbean Brassband verzorgd verschillende optredens deze middag.
De Caribische cultuur staat bekend om haar warmte, openheid en het bij elkaar brengen van mensen. Om mensen dit te laten mee maken besteedt de brassband niet alleen aandacht aan de muziek maar ook de show en uitstraling om de gehele Caribische beleving te bieden.
13.30 – 16.30:   IJvents Springkussens
13.30 – 16.30:   Rondritjes rijden met de feest Trein
14.30 – 16.00:   Ponyrijden 
Gedurende de middag kan versnapering kopen bij Limburgia ijs en Loempia Voorhout.
16.30 uur:      Sluiting Themamiddag: “ feest maak je samen”

Dinsdag 25 april
13.30 uur Oranje Klaverjassen in het Trefpunt

Woensdag 26 april
15.30 uur Fietsen versieren in het Vossenhol

Donderdag 27 april Koningsdag
08.00 uur Warmond steekt de vlag uit
10.00 uur Start Braderie – Vrijmarkt
10.00 uur Versierde rijwielenoptocht
10.45 uur Aubade en prijsuitreiking 
11.00 uur Gedecoreerden in het Trefpunt
11.15 uur Optreden Jong Flora Band
12.00 uur Springkussens
Vanaf 12.00 uur Speurtocht vanaf groep 3
13.30 uur Koningsspelletjes t/m groep 2
Vanaf 14.00 uur Optreden Gijs and Friends 
14.00 uur Lasergamen kinderen v.a. 7 jaar
18.00 uur Einde Koningsdagviering

Sassenheim heeft op 27 april weer een groot aantal leuke activiteiten voor Koningsdag. De activiteiten zijn voor jong en oud.

Kom fietsen en wandelen langs de tulpenvelden

Kom tijdens Koningsdag fietsen door de Bollenstreek en ontdek de tulpenvelden en de leuke Koningsdag activiteiten in de dorpen.

Fietsverhuur en meer

Maak je fietstocht extra bijzonder door een funfiets te huren. Ga jij bijvoorbeeld voor een tandem, een elektrische bakfiets of een elektrische scooter? Langs de bloemenroute en tulpenroute zijn meerdere fietsverhuurbedrijven gevestigd waar je terecht kan.

Bezoek Keukenhof op Koningsdag

Geniet op Koningsdag van de miljoenen tulpen in bloemenpark Keukenhof. Het bloemendorp is relatief rustig op deze feestdag. Een uitgelezen kans om te genieten van de bloemenpracht. Een bezoek is ook leuk te combineren met de Koningsdag activiteiten in een van de bollendorpen.

Vakantie rondom Koningsdag

Koningsdag is in 2024 ook een goed moment voor een ‘korte’ vakantie in Nederland. De tulpenvelden bloeien, de strandpaviljoens zijn open en hopelijk mogen ook de bloemenattracties zoals Keukenhof de poorten openen.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Gegevens

Datum:
27 april
Tijd:
07:00 – 23:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page