Dagje uit in de meivakantie

Home / Blog / Tips voor een dagje uit in de meivakantie

 

De meivakantie is het ideale moment om er lekker op uit te gaan met het gezin. Het is de tijd om de tulpenvelden in volle bloei te bewonderen. Naast de tulpen zijn ook de terrassen en winkels een aanrader. Lees onze tips voor een leuk dagje uit tijdens de meivakantie.

De meivakantie is van 27 april t/m 5 mei 2024. Hierdoor zijn alle tips die we hieronder geven te doen vanaf zaterdag 27 april t/m zondag 14 mei.

Actueel | Tips voor je bezoek aan de Bollenstreek in de meivakantie

  • Probeer de bollenvelden te bezoeken op rustige momenten. Dit is op doordeweekse dagen en in de ochtend en later in de middag.
  • Wil je Bloemenpark Keukenhof bezoeken? Boek je tickets dan vooraf. Keukenhof heeft een beperkte capaciteit per dag en is vaak uitverkocht. Boek je Keukenhof tickets hier.
  • Kom je met de auto? Parkeer dan op een van de parkeerplaatsen en bezoek de bollenvelden vervolgens met een fiets, wandelend of met een van sightseeing tours. Deze parkeerlocaties zijn te vinden op flowermap.nl.
  • Ga niet zomaar de bloemenvelden in voor een foto. Dit kan schade opleveren aan de bloemen. Voor foto’s bezoek je een van de bloemenattracties die te vinden zijn op flowermap.nl

Fietsroute langs de tulpen

fietsverhuur Keukenhof
fietsverhuur Keukenhof

Wat is er Hollandser dan met een fiets langs de tulpenvelden te rijden en te genieten van het oer-Hollandse landschap. Er zijn verschillende fietsroutes en fietsverhuurders waar je terecht kan voor het huren van elektrische fietsen, tandems en elektrische scooters.

Ga fietsen in stijl met een elektrische huurfiets, een tandem of een bakfiets. Kijk hier voor alle fietsverhuur locaties langs de routes.

Geniet van de tulpen bij een van de bloemenattracties

Meivakantie Keukenhof
Meivakantie Keukenhof

De Bollensteek heeft verschillende tulpenattracties. De bekendste is uiteraard Bloemenpark Keukenhof. Maar er zijn ook enkele kleinschalige tulpenattracties. Deze zijn opgezet door tulpenbollenkwekers en bieden een mooie locatie om geweldige tulpen foto’s te maken.

Boek een sightseeing tour langs de tulpenvelden

Scooter verhuur voorhout
Touren met een elektrische scooter langs de bloemen

Ben je opzoek naar meer spanning en fun? Dan zijn er verschillende sightseeing tours beschikbaar. Wat dacht je ervan om te cruisen met een elektrische scooter, een klassieke Solex bromfiets, een Renault Twizy of je eigen prive chauffeur in een unieke elektrische TukTuk. Alle tours zijn corona-proof te doen en staan garant voor een geweldige dag uit.

Overige activiteiten in de meivakantie

Naast de activiteiten rondom de tulpenvelden zijn er in en rondom de Bollenstreek nog meer leuke activiteiten te doen in de meivakantie.

Boek een last minute vakantie in de meivakantie

Vakantiepark Roompot Duinresort Dunimar
Vakantiepark Roompot Duinresort Dunimar

Wil je er echt even uit? Boek dan een vakantie aan de kust bij de Bollenstreek. Heerlijk uitwaaien aan het strand, wandelen door de duinen en natuurlijk de bloemenvelden ontdekken. De Bollenstreek heeft schitterende vakantieparken, hotels en b&b’s.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page