Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Dag ESA-ESTEC 2020 in Noordwijk

4 oktober 2020 10:00 17:00

Open dag ESA Estec 2018 noordwijk

Wie altijd al eens een kijkje in de keuken van de Europese ruimtevaart heeft willen nemen, komt naar de ESA Open Dag bij ESTEC in Noordwijk. Het testcentrum van ESA opent -voor de achtste keer- één dag in het jaar zijn deuren voor het grote publiek.
Let op: i.v.m. de wereldwijde corona crisis is het nog niet bekend of de ESA open dag in 2020 door kan gaan.

Beleef ESA’s technische hart op 4 oktober. Ontmoet vroegere Apollo-astronauten en kom meer te weten over toekomstige Europese ruimtemissies naar de maan. In 2020 zal ESA’s Open Dag bij ESTEC in Noordwijk op zondag 4 oktober plaatsvinden en iedereen is welkom.

Tickets voor dit gratis evenement zijn snel op. Vanaf de zomer in 2020 zijn de tickets gratis te reserveren.

Thema: Naar de maan met ESA

Het thema voor de 2020 editie is nog niet bekend. Volg onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven.

Het thema in 2019 is de 50e verjaardag van de eerste maanlanding en de plannen om het aankomende decennium terug te keren naar de maan. Het thema van ESA’s Open Dag dit jaar is dan ook naar de maan met ESA.

Tijdens de Open Dag zullen ook de volgende astronauten aanwezig zijn:

  • Apollo-7 astronaut Walt Cunningham van de eerste bemande Apollo-missie
  • Apollo-9 astronaut Rusty Schweickart, eerste piloot van de Lunar Module (maanmodule) en testte het eerste EVA-maanpak
  • Nederlands astronaut André Kuipers, die twee missies naar het Internationale ruimtevaartstation heeft gevlogen

ESA (European Space Agency)

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA en zijn lidstaten werken samen om een breed scala aan ruimtevaartdoelen te realiseren. Europese landen werken al ruim vijftig jaar samen op het gebied van ruimtevaart. Wie met eigen ogen wil zien waar de Europese raketten, satellieten en ruimteschepen vandaan komen heeft de kans om het grootste ruimtevaartcentrum van Europa te bezoeken in Noordwijk. ESTEC is de grootste vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Hier worden nieuwe missies bedacht en getest voordat ze de ruimte in gelanceerd worden. Slechts één keer per jaar openen de anders hermetisch gesloten deuren.

Gratis registreren

ESA’s Open Dag trekt jaarlijks zo’n 8000 bezoekers naar Noordwijk. Om een prettig bezoek te garanderen voor alle aanwezigen, zijn ze gebonden aan een maximaal aantal bezoekers. Alle bezoekers moeten zich daarom registreren voor ESA’s Open Dag. Wil je zeker zijn van een gratis toegangskaart, registreer je dan tijdig. Registeren kan hier »

Overnachten in de buurt

Maak van je bezoek aan ESA een leuk weekendje weg en boek een nachtje of een weekendje weg. Kijk op onze website voor de leukste vakantieparken, hotels in Noordwijk en hotels in Katwijk.

Promo video van 2019

Meer in Noordwijk
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Gegevens

Datum:
4 oktober
Tijd:
10:00 – 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Keplerlaan 1
Noordwijk, Zuid Holland 2201 AZ Nederland
+ Google Maps
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page