Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Dag ESA-ESTEC in Noordwijk

2 oktober 2022 10:00 17:00

Open dag ESA Estec 2018 noordwijk

De elfde jaarlijkse ESA Open Dag wordt dit jaar op 2 oktober gehouden. De kans om kennis te maken met de Europese astronauten en ruimtevaartdeskundigen en te zien hoe satellieten, experimentfaciliteiten en ontwikkelings- en testlaboratoria er van dichtbij uitzien. De open dag is door iedereen te bezoeken. Wel is het noodzakelijk om vooraf te reserveren en zijn er een beperkt aantal bezoekers toegestaan. Reserveer dus op tijd.

Thema ESA Open Dag

Het thema van de ESA Open Dag dit jaar is ‘Accelerating Space’. In een tijd waarin ruimtetechnologie – van geavanceerde materialen en satellietnavigatie tot vervuilingsmonitoring en het ‘nowcasting’ van het weer – steeds meer deel uitmaakt van ons dagelijks leven, en vooruitlopend op de Ministerraad van het Agentschap in november, die de toekomstige koers van ESA zal bepalen, ligt de focus op de werkzaamheden die worden verricht om de rol van Europa in de ruimte te versterken door het tempo van innovatie in de ruimtevaart en de commercialisering van diensten en technologieën te versnellen.

ESA (European Space Agency)

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA en zijn lidstaten werken samen om een breed scala aan ruimtevaartdoelen te realiseren. Europese landen werken al ruim vijftig jaar samen op het gebied van ruimtevaart. Wie met eigen ogen wil zien waar de Europese raketten, satellieten en ruimteschepen vandaan komen heeft de kans om het grootste ruimtevaartcentrum van Europa te bezoeken in Noordwijk. ESTEC is de grootste vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Hier worden nieuwe missies bedacht en getest voordat ze de ruimte in gelanceerd worden. Slechts één keer per jaar openen de anders hermetisch gesloten deuren.

Registreren

Om de ESA Open Dag bij ESTEC op zondag 2 oktober bij te wonen, kunt u zich hier registreren. Met één kaart kunnen bezoekers een groep van maximaal vier personen aanmelden. Omdat ESA verplicht is om het totale aantal bezoekers te beperken en om een geweldige ervaring te garanderen voor iedereen die komt, raden we u aan om vroeg te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Overnachten in de buurt

Maak van je bezoek aan ESA een leuk weekendje weg en boek een nachtje of een weekendje weg. Kijk op onze website voor de leukste vakantieparken, hotels in Noordwijk en hotels in Katwijk.

Promo video van 2019

Meer in Noordwijk

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Gegevens

Datum:
2 oktober 2022
Tijd:
10:00 – 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Keplerlaan 1
Noordwijk, Zuid Holland 2201 AZ Nederland
+ Google Maps
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page