Beleef de lente

Home / Blog / Vier de lente in de Bollenstreek

 

De lente staat elk jaar symbool voor een nieuw begin. Ook in 2021 gaan de bloemen weer bloeien. Na een jaar met veel beperkingen zijn we met zijn alle toe aan een nieuwe start waarbij genieten weer voorop staat. Bekijk onze vier tips om de lente te vieren in 2021.
Vanaf zaterdag 20 maart t/m zondag 16 mei 2021 staat de Bollenstreek in het teken van de vrolijke voorjaarsbloemen. Het kleurrijke Hollandse landschap is juist in 2021 een aanrader om te bezoeken. De meeste activiteiten vinden plaats in de buitenlucht en attracties hebben maatregelen genomen zodat ze veilig te bezoeken zijn.

Tip 1 | Vakantie vieren tussen de tulpen

b&b de groene bollenschuur Hillegom
b&b de groene bollenschuur Hillegom

Ben jij echt even aan vakantie toe in een andere omgeving? Boek dan snel je vakantie tussen de tulpen. Naast de bollenvelden geniet je van een van de mooiste stranden van Nederland, de duinen en het Hollandse plassengebied. Er zijn veel vakantieparken, hotels en b&b’s waar je een verrassende vakantie in Nederland kan vieren. In de bloeiperiode vallen o.a. het paasweekend, koningsdag, de meivakantie en hemelvaart. Genoeg vrije dagen dus om te genieten van de Hollandse bloemen!

Tip 2 | Fiets de gratis Bollenstreek Bloemenroute

Fiets huren bij Keukenhof
Fietsroute | Bollenstreek Bloemenroute

Fietsen is een ideale manier om optimaal te genieten van de bloeiende bloemenvelden. We hebben de unieke Bollenstreek Bloemenroute ontwikkeld van 35 km waarbij je langs verschillende leuke (bloemen)attracties fietst. Ook kom je langs het strand van Langevelderslag en het mooie duingebied. Langs de route zijn verschillende fietsverhuurders waar je een fiets of elektrische fiets kan huren.

Tip 3 | Bezoek een van de bloemenattracties

keukenhof tickets
Bloemenpark Keukenhof

Update | tot 31 maart zijn de bloemenattracties in de Bollenstreek gesloten. Vanaf 1 april hopen de buitenlocaties open te mogen. Uiteraard is het wel mogelijk om langs de bollenvelden te fietsen en wandelen!

Elke lente zijn de bloeiende bollenvelden in de Bollenstreek een populaire bestemming voor bezoekers van over de hele wereld. In 2021 zijn de bollenvelden, door reisbeperkingen, voornamelijk toegankelijk voor lokale bezoekers. Alle bloemenattracties moeten ook werken met een maximum aantal bezoekers en tickets moeten vooraf gereserveerd worden.

AttractieDirect reserveren
Bloemenpark KeukenhofReserveer nu
Tulpenboerderij De TulperijReserveren niet mogelijk
Tulip Experience AmsterdamReserveer nu
The Tulip BarnReserveer nu
Museum De Zwarte TulpReserveren niet mogelijk

Tip 4 | Vier de lente digitaal

Autoroute bollenvelden
Vier de Lente via social media

Door de wereldwijde reisbeperkingen is het in 2021 voor veel mensen niet mogelijk om de tulpenvelden te bezoeken. Daarom gaan we in 2021 via onze social media weer de tulpenvelden naar de mensen brengen. Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter en vier de lente overal ter wereld. Heb je zelf een mooie foto of video gemaakt. Deel hem dan met #vierdelente.

Benieuwd hoe de bollenvelden er nu uitzien? Check het via onze Flower Map.
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page