Beleef de lente

Home / Blog / Vier de lente in de Bollenstreek

 

De lente staat elk jaar symbool voor een nieuw begin. Ook in 2024 gaan de bloemen weer bloeien. Na de wintermaanden zijn we met zijn alle toe aan een nieuwe start waarbij genieten weer voorop staat. Bekijk onze vier tips om de lente te vieren in 2024.

Vanaf donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei 2024 staat de Bollenstreek in het teken van de vrolijke voorjaarsbloemen. Het kleurrijke Hollandse landschap is elke lente een aanrader om te bezoeken. In de Bollenstreek zijn veel verschillende bloemenattracties. Ook zijn er verschillende sightseeing tours te boeken om van de bloemenvelden te genieten. Wil je weten of en welke bloemen bloeien? Bekijk dan onze bloeiverwachting en Flower Map.

Tip 1 | Vakantie vieren tussen de tulpen

b&b de groene bollenschuur Hillegom
b&b de groene bollenschuur Hillegom

Ben jij echt even aan vakantie toe in een andere omgeving? Boek dan snel je vakantie tussen de tulpen. Naast de bloemenvelden geniet je van een van de mooiste stranden van Nederland, de duinen en het Hollandse plassengebied. Er zijn veel vakantieparken, hotels en b&b’s waar je een verrassende vakantie in Nederland kan vieren. In de bloeiperiode vallen o.a. het paasweekend, koningsdag, de meivakantie en hemelvaart. Genoeg vrije dagen dus om te genieten van de Hollandse bloemen!

Tip 2 | Fiets de gratis Bollenstreek Bloemenroute

Fiets huren bij Keukenhof
Fietsroute | Bollenstreek Bloemenroute

Fietsen is een ideale manier om optimaal te genieten van de bloeiende bloemenvelden. We hebben de unieke Bollenstreek Bloemenroute ontwikkeld van 35 km waarbij je langs verschillende leuke (bloemen)attracties fietst. Ook kom je langs het strand van Langevelderslag en het mooie duingebied. Langs de route zijn verschillende fietsverhuurders waar je een fiets of elektrische fiets kan huren. De route is ook te downloaden via flowertour.nl of verkrijgbaar bij verschillende hotels en vakantieparken in de Bollenstreek.

Tip 3 | Bezoek een van de bloemenattracties

keukenhof tickets
Bloemenpark Keukenhof

Elke lente zijn de bloeiende bollenvelden in de Bollenstreek een populaire bestemming voor bezoekers van over de hele wereld. Veel bloemenattracties werken met een maximum aantal bezoekers. Het is dan ook verstandig om vooraf je ticket te reserveren.

AttractieDirect reserveren
Bloemenpark KeukenhofReserveer nu
Tulpenboerderij De TulperijReserveer nu
Tulip Experience AmsterdamReserveer nu
The Tulip BarnReserveer nu
TulipStore.euGratis te bezoeken
Museum De Zwarte TulpReserveren niet mogelijk

Tip 4 | Vier de lente digitaal

Autoroute bollenvelden
Vier de Lente via social media

Via onze social media kanalen verspreiden we de bloemenpracht in de Bollenstreek over de hele wereld. Elke week delen we de status van de bloei op de bloemenvelden en bij de bloemenattracties via Facebook en Instagram. Help je mee met het verspreiden met de bloemenpracht uit de Bollenstreek? Deel je foto’s en video’s met #vierdelente

Benieuwd hoe de bloemenvelden er nu uitzien? Check het via onze Flower Map.
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page