haarlemse kerstmarkt

Home / Blog / De leukste december evenementen in de Bollenstreek en omgeving

 

December is de maand van gezelligheid. Vele lichtjes maken de donkere dagen tot een unieke tijd waarbij samenzijn en sfeer belangrijk is.In de Bollenstreek is ook in december maand veel te doen. In de dorpen maar zeker ook in de steden dicht bij de Bollenstreek. Hieronder een lijstje met onze favoriete kerstactiviteiten in de Bollenstreek en omgeving:

1. Kerstactiviteiten op Landgoed Kasteel Keukenhof

kerst_kasteel keukenhof

Dit jaar staat er geen kerstmarkt op het programma van Keukenhof in Lisse. Toch kan je nog steeds genieten van de heerlijke kerstsfeer op het Landgoed van Kasteel Keukenhof. Er worden namelijk speciale activiteiten georganiseerd op verschillende dagen en weekenden. Alle activiteiten spelen zich af in een in kerstsfeer gedecoreerd Landgoed. Ook het Kasteel ademt overal kerst. Hieronder hebben we de extra activiteiten op een rijtje gezet:

2. Varend genieten van het Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Op slechts 30 minuten rijden is het centrum van Amsterdam de plek om eens echt toerist te spelen in Nederland. Tijdens de donkere dagen in december en januari is er het unieke Amsterdam Light Festival. Tijdens dit geweldige evenement staan er door heel het centrum van Amsterdam unieke licht kunstwerken opgesteld langs de vele grachten van Amsterdam. Het licht spektakel is het beste te zien vanaf het water. Veel rondvaartboten bieden dan ook speciale Light festival rondvaarten aan om de kunstwerken vanaf het water te kunnen bewonderen. Het is een echte magische ervaring, die de stad omtovert tot een schemerende droomwereld.

3. Schaatsbaan & Stube bij Winter Wonderland Noordwijk

Winter Wonderland Noordwijk

Schaatsen aan het strand van Noordwijk. Hoe leuk is dat. Het strandpaviljoen Beachclub C. is van 25 november t/m 22 januari 2023 het decor voor het unieke Winter Wonderland. Een mooie schaatsbaan van maar liefst 150 m2 en een winterse stube waarbij je je direct in Zwitserland waant.

4. Katwijk on Ice

Schaatsbaan Katwijk
Schaatsbaan Katwijk

Van 9 december 2022 tot en met 7 januari 2023 wordt het Andreasplein in Katwijk aan Zee in kerstsferen gehuld met kerststalletjes, horeca, een enorme kerstboom en Katwijk On Ice, een overdekte schaatsbaan die milieuvriendelijk is.

5. Winter Wonder Weken in Leiden

Leiden is een van de steden die op slechts 30 minuten rijden te bereiken is. In december zijn er verschillende evenementen in de sfeervolle binnenstad van Leiden die zorgen voor veel vermaak voor jong en oud. Geniet van de Lichtjesparade, de drijvende ijsbaan, de Kerstmarkt en nog veel meer winterse activiteiten in het centrum van het prachtige Leiden.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page