Welkom in de Bollenstreek, de leukste vakantieregio van Holland

Home / Blog / Welkom in de Bollenstreek, de leukste vakantieregio van Holland

 

Genieten op het strand, het uitgestrekte duingebied, het mooie polderlandschap met molens en boerderijen en in de buurt van de mooiste Nederlandse steden. Welkom in de Bollenstreek!

Is het mogelijk om je ideale vakantiegevoel gewoon in Nederland te vinden? Of je nu tijdens een dagje weg het heerlijke vakantiegevoel opzoekt of echt een paar nachten of weken wil genieten van het heerlijke vakantiegevoel, de Bollenstreek zal je verrassen.

Genieten midden in de Randstad

Bollenstreek map

De Randstad staat bekend als het drukste deel van Nederland. De Bollenstreek is daarop een positieve uitzondering. De Bollenstreek heeft lange en brede zandstranden, uitgestrekte duingebieden en het grootste waterrecreatie gebied van Nederland. Er zijn uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden en je kunt er op bezoek bij verschillende boerderijen waar je kan zien hoe producten zoals kaas, bloemen en fruit worden geproduceerd.

De drukte van de mooiste Nederlandse steden is echter niet ver weg. Op slechts 30 minuten rijden ben je in het centrum van Amsterdam, Leiden, Haarlem of Den Haag. Ideaal als je een dagje wil genieten van de mooiste steden van Holland.

Hollandse strand & duinen

Ben je een liefhebber van het strand dan is jou ideale vakantie aan de kilometes lange kuststrook van de Bollenstreek. Dit strand staat bij National Geographic in de top 21 mooiste stranden ter wereld! Het brede strand heeft vele voorzieningen zoals mooie strandpaviljoens, verschillende (water)sport mogelijkheden en strandhuisjes waar je kan overnachten direct op het strand.

Het unieke duingebied doet veel mensen denken dat ze ergens in een buitenlands natuurpark zijn. De rust, de wijdse uitzichten, de wilde dieren en het unieke duinlandschap zorgen voor een gegarandeerd unieke ervaring.

Meer over het Hollandse strand & duinen

Hollandse polders & plassen

De mooiste polders en plassen van Nederland vind je aan de oostzijde van de Bollenstreek. Dit molenrijke gebied met vele kleinschalige boerderijen heeft ook veel (h)eerlijke streekproducten. Dit gebied heeft zelfs de hoogste molendichtheid van Nederland. Geniet van de uitgebreide watersport mogelijkheden op de Hollandse plassen en huur een sloep om dit gebied vanaf het water te bewonderen.

Meer over het Hollandse polders & plassen

Hollandse bloemenvelden

De bloemenvelden zijn al ruim 400 jaar het symbool voor de Bollenstreek. De afgegraven duinen bleken namelijk precies de juiste ingrediënten te hebben om bloembollen optimaal te laten groeien. De streek is zo uitgegroeid tot het centrum van de bloembollenhandel. Elk voorjaar komen miljoenen bezoekers genieten van de bloeiende bloemenvelden. Maar ook in de zomer is de bloemenindustrie vol aan het werk. Zo zijn er zomerbloeiers zoals de Dahlia bloem en kan je een kijkje nemen bij het bloembollenpellen bij een tulpenkweker. Vanaf augustus is de nieuwe oogst bloembollen te koop. Plant je deze vanaf oktober in je tuin dan heb je volgend voorjaar de kleurrijke Bollenstreek in je eigen tuin.

Meer over de Hollandse bloemenvelden

De mooiste Hollandse steden

De Bollenstreek ligt midden in de Randstad. Steden zoals Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag zijn in een half uur autorijden te bereiken. Binnen een uur rijden ben je in Delft, Rotterdam of Gouda. In de steden kan je genieten van de mooiste musea van Nederland. Ook zijn er veel attracties voor kinderen en uiteraard kan je genieten van de historische of moderne architectuur van deze steden. In de meeste steden kan je ook rondvaarten doen om de steden optimaal te bekijken. Veel van deze steden zijn namelijk gebouwd tot de aanvoer van goederen nog via het warer verliep. Zo hebben de meeste steden mooie grachten en de daarbij horende grachtenpanden.

Meer informatie over de mooiste Hollandse steden rondom de Bollenstreek

De leukste accomodaties

Voor het echte vakantie gevoel overnacht je natuurlijk in een van de vele hotels, bed & breakfasts, vakantieparken of campings in de Bollenstreek. Er is echt voor ieder wat wils. Van luxe 5 sterren hotels tot heerlijke gezinscampings je vind het in de Bollenstreek.

Hotels & Bed & breakfasts

Heerlijk luxe genieten doe je in een van de vele hotels en Bed & breakfast gelegenheden in en rondom de Bollenstreek. Vaak inclusief een lekker ontbijtje en met elke dag een opgemaakt bed. Wil je direct aan het strand je vakantie vieren of wil je logeren op de boerderij? Het is allemaal mogelijk. Wij werken samen met Booking.com om het meest uitgebreide aanbod te kunnen tonen.

Bekijk hier de beschikbaarheid van hotels en b&b’s

Vakantieparken & campings

Een weekend, midweek of week even helemaal weg met het gezin kan natuurlijk ook. Er zijn leuke vakantieparken o.a. van Landal en Center Parcs. Ook zijn er gezellige campings te vinden waar jong en oud de leukste herinneringen kunnen opbouwen.

Bekijk hier het aanbod aan vakantieparken

Strandhuisjes op het strand

Hou je van het strandgevoel dan is het ultieme vakantiegevoel te vinden in een van de meer dan 80 strandhuisjes aan de kust van de Bollenstreek. Deze verrassend ruime vakantiehuisjes staan namelijk direct op het strand. Dus opstaan en je ontbijtje eten met het geluid van de zee op de achtergrond en ‘s avonds genieten wanneer de zon ondergaat in de zee. De strandhuisjes zijn erg populair dus op tijd boeken is aan te raden. Ook komen er regelmatig door annulering huisjes vrij.

Bekijk hier de verschillende strandhuisjes

Interessante links

 

 

 

 
Share this page