Home / Dagje Uit / Fietsen in de Bollenstreek / Fietsroutes in de Bollenstreek / Bollenstreek Bloeit Fietsroute 30 km

 

Van 21 maart tot en met 19 mei 2019 is de bloeiperiode in de Bollenstreek. De bloemenvelden bloeien tot begin mei.

Tijdens deze periode kan je genieten van de bloeiende bloemen in Keukenhof en bij bloemenattracties zoals Annemieke’s Pluktuin en de Bollenburcht. Wij hebben een leuke nieuwe fietsroute ontwikkelt waarbij je langs veel mooie uitzichtpunten op de bloemenvelden komt. De fietsroute maakt gebruik van het onlangs vernieuwde Fietsknooppunten netwerk in de Bollenstreek. Je fiets eenvoudig van nummer naar nummer. Bij de meeste knooppunten vindt je een grote fietskaart waarop je precies kan zien waar je je bevindt. De fietsroute is 30 kilometer lang (ongeveer 2 uur fietsen). Zo is er ook tijd om leuke activiteiten te ondernemen en die zijn er volop.

Leuke (bloemen)attracties

Langs deze fietsroute liggen namelijk verschillende leuke activiteiten waar je even kan afstappen om bijvoorbeeld eens een kijkje te nemen bij een bloembollenkweker, een bosje tulpen te plukken of een bezoekje te brengen aan een museum. Hieronder geven we per knooppunt enkele tips.

Startpunt Bollenstreek bloemen fietsroute

De fietsroute is een rondje en kan op elk knooppunt gestart worden. Er zijn een aantal handige startpunten met gratis parkeergelegenheid.

Bollenstreek Bloeit Fietsroute

Hieronder geven we per knooppunt een of meerdere tips om te beleven

Knooppunt 49

Hier vindt je bloemenpark Keukenhof. Van 21 maart tot en met 19 mei 2019 is dit park geopend voor bezoekers. Het is het perfecte dagje Nederland op zijn mooist. Meer dan 7 miljoen bloemen lachen je toe.

Koop van te voren alvast je ticket zodat je direct kan genieten van al het moois. Koop je Keukenhof tickets online en vermijd een wachtrij

Knooppunt 91

Als je tussen knooppunt 29 en 91 fietst rij je door het centrum van Lisse. Dit gezellige centrum kenmerkt zich door de vele winkels en restaurants met terrasjes. Ook is Museum De Zwarte Tulp gevestigd in het centrum. In dit museum vindt je ook het toeristenbureau (VVV). Uniek is het bloemenmenu van Restaurant De Vier Seizoenen op het Dorpsplein. Het bloemendiner past perfect bij een dag in het teken van bloemen.

Wil je genieten van de nieuwste films kan kan je terecht bij bioscoop Cinema Floralis. Deze moderen bioscoopzaal was vroeger een belangrijke bloembollen veilingzaal. De bioscoop ligt tussen knooppunt 91 en 01.

Knooppunt 57

Bij knooppunt 57 kan je een uitstapje maken richting knooppunt 41. Na 300 meter zie je de reden voor dit uitstapje al liggen. ‘t Huys Dever is een zogenaamde woontoren of donjon. Op woensdag t/m zondag elke middag gratis te bezoeken.

Knooppunt 55 (ideaal startpunt)

Vlak bij knooppunt 55 ligt Hotel Restaurant De Engel. Je fiets 300 meter richting knooppunt 54 en gaat rechts op de Heereweg. Na 200 meter vindt je het restaurant. Je kan hier gratis parkeren en daarmee is dit een ideaal startpunt voor de fietsroute. Maar ook als je van een heerlijke lunch wil genieten is dit een leuk adres. Heb je geen fiets dan kan je hier ook een fiets huren.

Fiets je vanaf knooppunt 55 verder naar knooppunt 58 kan kom je langs bloembollenkwekerij De Tulperij. Geniet hier van de unieke sfeer in de bloemenkas en het enthousiasme van de eigenaren. Maak de mooist selfie’s en geniet van een koffie met een stroopwafel op het terras.

Knooppunt 58

Bij knooppunt 58 ben je vlak bij de Bollenburcht. Deze nieuwe attractie is zeker een bezoekje waard. Vanaf het knooppunt rij je 200 meter richting Sassenheim en je bent er. In en rond een authentieke bollenschuur is van alles te beleven rondom bolbloemen. Er is een showtuin, een pluktuin en sinds 2017 is het schitterende panorama ‘De Blauwe Tram’ te bewonderen.

Knooppunt 80

Het centrum van Noordwijkerhout bevindt zich bij knooppunt 80. De Witte Kerk staat in het midden van het dorpsplein waar je terecht kan voor een heerlijk ijsje. Aanrader is ook de gezellige VVV winkel waar ze alles over de omgeving kunnen vertellen.

Knooppunt 18

Na een heerlijke tocht langs de bloemenvelden wil je natuurlijk ook zelf bloemen meenemen. Dat kan bij Annemieke’s Pluktuin. Je plukt hier de mooiste biologisch gekweekte tulpen.

Laat je verrassen

Bovenstaande tips zijn slechts een kleine selectie van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Geniet en laat je verrassen.

VVV Fietskaart Bollenstreek

Om optimaal te kunnen genieten van het fietsnetwerk hebben VVV en Falk een mooie fietskaart ontwikkeld. Deze fietskaart kost € 8,99 en is verkrijgbaar bij de lokale VVV’s of direct te bestellen bij Route.nl van Falk

Bestel nu de VVV fietsplattegrond bij Route.nl

Overnachten

Wil je langer dan een dag genieten van de bloeiende Bollenstreek. Kijk dan hier voor een overzicht van de vele overnachtingsmogelijkheden.Tips voor een bezoek aan de bloemen van NederlandTips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page